Vaikui skauda kojas. Ar gali būti peršalimo pasekmės?

Vaikui skauda kojas. Ar gali būti peršalimo pasekmės?

01. Nov 2011, 08:00

Jei ir Tu turi klausimų MK specialistams, rašyk adresu: redakcija@mamyciuklubas.lt


Mama Vilma (keve):

 

Laba diena. Norėčiau gydytojo patarimo. Viskas prasidėjo praeitą žiemą.Vieną rytą atsikėlus mano 4 metų sūnus pasakė, kad jam skauda kojytes ir jis negali vaikščioti. Rodė, kad skauda per kelius, iš pradžių atrodė, kad tik vieną kojytę, o vėliau ir antrą ėmė skaudėt. Visą rytą ,,vaikščiojo“ ant kelių. Poliklinikoje gydytojas apžiūrėjo (labai nuodugniai) ir pasakė, kad jam tai pasekmės po persišaldymo (nuo ligos praėjo savaitė) - vienu žodžiu, viruso pasekmės metėsi į sąnarius.

 

Po kelių valandų nuvažiavome į ligoninę. Ten jam padarė kraujo tyrimą, rengeną –viskas buvo gerai. Tada ir ten pasakė, kad tai viruso pasekmės ir po kelių dienų praeis... Praėjo po trijų dienų. Tai buvo košmariškai ilgos trys dienos. Tryniau kojytes, masažavau ir vis laukiau to – aš jau galiu vaikščiot...

 

Viskas kažkaip lyg ir pasimiršo ir...šiandien mano mažius (vasario mėnesį bus 5 m.) vėl pareiškė, kad negali vaikščioti. Vėl ,,vaikšto“ ant keliukų arba ant pirštų galų...Jis sirgo pastarąją savaitę, tai negi ir vėl peršalimo pasekmės?

 

Kadangi mes gyvename UK, nėra galimybių pakalbėti su tikru vaikų ligų specialistu. O anglų gydytojai kartoja savo: viskas gerai, nieko tokio... Norėčiau paklausti gydytojo – negi taip ir bus dabar kiekvieną kartą apsirgus? Ar vis tik reikia ieškoti šio skausmo priežasčių kažkur giliau, o ne suversti bėdą peršalimui?

 

Nėštumas buvo normalus, sūnus gimė 40 savaitę, svoris 4160 g. Jokių traumų per gimdymą nebuvo. Iš anksto labai dėkoju už konsultaciją.

 

Konsultuoja fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė Sonata Martutaitienė:

 

Sveiki,

 

Išties atvejis labai įdomus. Aš negaliu drąsiai komentuoti šios problemos, nes tai tikrai tiesiogiai nesusiję su kineziterapija. Kojų skausmas – tai ligos pasekmė, o reikia surasti priežastį.

 

Pirma mintis, kuri man atėjo į galvą – tai anginos komplikacijos. Persirgus rimta angina, kartais atsiranda komplikacijos, t.y. sąnarių skausmai arba širdies problemos. Jūs įvardinote peršalimą, bet gal ten buvo angina? Ar gerklytėje nebuvo pūlinukų, ar teko gerti antibiotikus?

 

Angina linkusi kartotis ir tai dažnai būna rimta problema, kadangi ir sąnarių skausmai kartojasi, dažniausiai kelių, čiurnos ir riešų. Jei tai buvo angina, tai patariu pasidaryti tonsilių pasėlį ir pažiūrėti, ar tik kartais ten neapsigyveno auksinis stafilokokas. Jei taip, patariu kuo greičiau išoperuoti anginą, nes tonsilės – tai stafilokokų saugykla, o ne apsauginis barjeras...O su auksiniu stafilokoku geriau nejuokauti.

 

Patariu pasikonsultuoti su reumatologu, jis turėtų geriau pakomentuoti šį atvejį. Nuoširdžiai linkiu surasti problemos priežastį, konsultuokites kuo daugiau ir ieškokite bendrų medikų išvadų.

 

www.gemma.lt

01. Nov 2011, 19:39

bet juk vaikui neuzdrausi begioti ,sokineti. Geriam vis vitaminus osteocare. Gyd ir sake, kad augimas. Bet labai gaila kai jai skauda kojytes. Galetu but koks vaistas.

01. Nov 2011, 19:38

Mano vyresniai dukrytei 3m, ir jau metai laiko, kai ji buna pabunda nakti ir verkia kad skauda kojytes, per kelienius ar per ciurna, kartais skauda virna, akrtais abi. Bet, manom, kad tai augimas, buna kad diena daugiau palaksto, pasokineja, jau aisku kad nakti skaudes. Tepam mentolio tepaliuku, pamasazuojam ir vel uzmiega.

01. Nov 2011, 13:12

Labai dekoju uz atsakyma.Bet jam nebuvo anginos,truputi kosejo,bet antibiotiku neprireike,daviau tik sirupa nuo kosulio.Tik auksta temperatura pakyla-apie 39'-40 Kuria ,,numusu,, su paracetamoliu ir dedama saltus kompresus ant kaktos... Si karta ,,nevaiksciojimas,, praejo po vienos dienos,bet jau imu su baime laukt kito persalimo...