Vaisių, uogų ir kruopų piurė

Vaisių, uogų ir kruopų piurė

12. Mar 2014, 08:34

 

20140312083255-36311.jpg

Reikės:

  • Obuolio
  • Mėlinių
  • Manų.

Gaminimas:

  1. Užvirinti vandenį. Taip, kad būtų apsemtos kruopos.
  2. Vaisius nuplauti ir kelioms sekundėms įmerkti į verdantį vandenį. Apvirti garuose, tada nulupti odelę jei reikia išimti sėklas, susmulkinti.
  3. Kruopas išvirti pabaigoje įdėti mėlynes ir porą minučių palikti uždengtas.
  4. Išvirusius produktus sutrinti trintuve, ar per sietelį, atskiesti su virintu vandeniu ar kruopų nuoviru.

20140312083310-42300.jpg

20140312083322-21752.jpg

20140312083335-30845.jpg

20140312083348-69838.jpg

20140312083403-68649.jpg

*Sąlytis su metalu sunaikina vitaminą C todėl vaisius ar uogas sutinti su mediniu šaukštu ar plastikine trintuve.

* Manai verda maždaug 2 – 3 min.