Vasara - puikus metas stimuliuoti mažąsias pėdutes

Vasara - puikus metas stimuliuoti mažąsias pėdutes

01. Jul 2014, 15:38 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 

Vaikštinėjimas po šiltą smėlį, žalią žolytę, vėsų jūros vandenį - tai vis nauji potyriai mažyliui. O juk tai ne tik malonu. Vaikščiojimas basomis - puikus būdas mankštinti ir stimuliuoti mažąsias pėdutes.

Kaip tikina kineziterapeutai, žmogaus pėdoje yra daugybė nervinių galūnių, kurios daro įtaką kepenims, inkstams, skrandžiui. Šie nervai tarpusavyje susiję su visu žmogaus kūnu, būtent todėl pasivaikščiojimai po smėlį, žolę ar akmenis - puiki mankšta visam organizmui.

Vasara - idealus metas vaikštinėti basomis ir patirti tą neapsakomą malonumą. Pati gamta pasirūpino, kad mažylis galėtų tyrinėti paviršius ir gauti įvairius potyrius.

Kad galėtumėte sujungti malonumą su nauda, traukite su mažyliu į pajūrį!

SMĖLIS

20130716153553-78822.jpg

Kai vaikas vaikšto po smėlį, tai puiki mankšta. Dėdamas koją ant nelygaus paviršiaus, stiprinamos pėdos ir kojos raumenys. Vaikštant po smėliuką, akmenukus, lavinama pusiausvyra, klubų vystymasis, perkeliant vieną koją ant kitos.

Liečiamieji pojūčiai svarbūs ir pasaulio pažinimui. Smėlis gali būti šaltas, šlapias ir sausas. Kiekvienas daiktas, kuris iššaukia kokius nors pjūčius, suteikia to pasaulio vaizdą.

Pirmuosius žingsnelius po smėlį geriausia žengti kartu su mažyliu, kad jis neišsigąstų naujų pojūčių. Duokite jam priprasti pamažu prie to. Jei jis ir nenori pradžioje eiti per smėlį, leiskite jam tiesiog pasėdėti ant jo, paliesti.

Būna, kad mažylis dėdamas basas pėdas ant žolės ar smėlio, jas kelias į viršų, rodydamas tuo, kad visai nenori taip eiti. Tokiu būdu reikėtų pripratinti mažylį pamažu vaikščioti be avalynės.

Apmaukite pradžioje kojinytėmis, kol pripras. Kuos daugiau vaikutis vaikštinės basomis, tuo labiau vystysis jo pėdos receptoriai.

VANDUO

Dauguma vaikų mėgsta vandenį, bet yra vaikų, kurie nenori braidžioti po vandenį, nes jis šaltas bei šlapias.

Jokiu būdu neverskite to daryti, jei vaikas primygtinai nenori, priešingu atveju, vėliau jis bijos vandens ir nenorės būti pajūryje ar prie ežero apskritai.

Parodykite, kaip reikia vaikščioti po vandenį, kaip galima linksmai taškytis, duokite jam laiko suprasti - jei tėvai tap daro, vadinasi, saugu. Ir greitai mažylis pats panorės taip elgtis.

Nuvykite į pajūrį, leiskite vaikams lakstyti basomis, prisijunkite kartu ir mėgaukitės vasara!

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pants – puikus pagalbininkas žengiant pirmuosius žingsnelius!

20140526144109-95085.jpg