VIDEO 4 SERIJA: Kaip išsirinkti tinkamą puoduką?

11. Aug 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ketvirtoje pratinimąsi prie puoduko serijoje kalbamės apie tai - kaip parinkti TINKAMĄ PUODUKĄ?

1 SERIJA

2 SERIJA

3 SERIJA

Raudonas, mėlynas arba geltonas puodukas, apvalus arba ovalo formos, su vairu arba grojantis, su atrama arba be jos. Kokį pasirinkti? Taigi pabandykime susigaudyti.

PIRMA TAISYKLĖ: tinkamas dydis

Visų pirma, ieškome tinkamo dydžio. Puikiai žinome, jog mūsų mažyliukai – visi skirtingi, vieni apvalesni, kiti smulkesni, aukštesni, mažesni. Taigi reikėtų parinkti tokį, kuris mažyliui būtų komfortabilus. Priešingu atveju, sėdėti ant jo bus nepatogu, o dar blogiau - taps kančia.

ANTRA TAISYKLĖ: kuo paprastesnis, tuo geriau

Kokia bebūtų puodukų įvairovė, geriausia rinktis kuo paprastesnį – be jokių muzikėlių, vairų, žaislų ir kitų. Nustebote, kodėl? O viskas gan paprasta. Vaikai pripratę prie tokio puoduko, vėliau sunkiau pratinasi prie įprastinių paprastų formų, su kuriais neišvengiamai susidurs kad ir darželyje, pavyzdžiui.

TREČIA TAISYKLĖ: komfortas ir stabilumas

Vaikučiui turi būti patogu/stabilu sėdėti ant jam parinkto puoduko.

Beje, yra ir teigiančių, jog puodeliai mergaitėms ir berniukams turi skirtis, atsižvelgiant į jų fiziologiją. Neva mergaitėms labiau tinka apvalios formos puodeliai, be paaukštinimo priekyje – tam, kad mažąsias kojeles būtų patogiau laikyti suglaustas, o berniukams gi priešingai - su paaukštinimu priekyje.

Didižiausio populiarumo vis dar susilaukia klasikinių formų puodeliai.

KETVIRTA TAISYKLĖ: lygus paviršius

Na ir ketvirtasis akcentas – paviršius. Anksčiau mūsų močiutės naudojo geležinius puodukus, ačiū dievui, tokių nebegamina. Šiuo metu siūlomi plastmasinai puodukai. Svarbiausia, perkant išsirinkti su lygiu paviršiumi, tokius lengviau plauti. O juk puoduko švara – šventas reikalas.

SPALVA IR PIEŠINYS

Tai du dalykai, kurie labai svarbūs pačiam mažyliui. Juos ir leiskite išsirinkti jam pačiam. Savarankiškai.

Įdomus faktas toks, jog kai kurie mažyliai iškart nori sėstis ant šeimyninio unitazo. Tokiu atveju mums pasitarnaus speciali vaikiška sėdynė unitazui ir kojoms atrama.

Na štai, didelis darbas atliktas - puodelis išrinktas! Belieka išmokti juo naudotis.