VIDEO 5 SERIJA: Kaip elgtis lauke, pratinantis prie puoduko?

18. Aug 2015, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Penktoje naujojo serialo apie pratinimąsi prie puoduko serijoje kalbamės apie tai, kaip išsiruošti su mažyliu pasivaikščioti į lauką - su sauskelnėmis ar vis tik be jų?

1 SERIJA

2 SERIJA

3 SERIJA

4 SERIJA

Su kiekviena diena vis sėkmingiau mažylis, būdamas namuose, išvengia taip vadinamų “avarijų”. Šiame nelengvame uždavinyje jam, žinoma, padeda įprastu tapęs režimas, kuris dažniausiai išsidėsto taip: ryte ant puoduko mažylį sodiname tik jam nubudus. Vėliau pusryčiaujame, žaidžiame ir vėl sėdamės ant puoduko...ir štai ateina metas eiti į lauką.

Šiuo momentu ir iškyla didysis klausimas - o pasivaikščioti eiti su sauskelnėmis ar be jų?

Egzistuoja teorija, teigianti, jog kartą atsisakius sauskelnių, prie jų nrereikėtų grįžti niekada. Ir dalis tiesos, žinoma, joje yra. Tačiau kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Tikrai ne visiems tokie kardinalūs pokyčiai yra priimtini.

Na o jei mažylis jau aiškiai supranta, kada jam reikia sėstis ant puoduko ir moka aiškiai tai išreikšti, jau galime paeksperimentuoti ir pasivaikščioti eiti be sauskelnių.

Na o kad viskas pavyktų sklandžiai, atminkite keletą naudingų patarimų, prieš išsiruošdami į lauką.

1.Nesiūlykite daug skysčių

Prieš pasivaikščiojimą nesiūlykite mažyliui daug skysčių bei prieš išeinant, būtina pasiūlyti atsisėsti ant puoduko.

2.Rinkitės malonų orą

Paisvaikščiojimams geriau rinktis šiltą, malonų orą, tam, kad esant būtinybei, mažylis galėtų pasišlapinti tiesiog lauke.

3.Neužtęskite pasivaikščiojimų

Lai pasivaikščiojimai nebūna per ilgi ir per toli nuo namų. Ideali vieta tam – parkas ar žaidimų aikštelė prie namų. Tuomet, jei ir ištiks „avarija“,  ją bus galima greitai ir lengvai „likviduoti“.

4.Turėkite papildomą drabužėlių komplektą

Atsargumas gėdos nedaro - byloja liaudies išmintis. Vadovaudamiesi ja, įsimetame pakaitinį rūbelių komplektą. Rūbai turi būti tik patogūs – tokie, kuriuos lengva nurengti ir dar lengviau aprengti. Tad vengiame kombinezonų, sudėtingai susegamų ir įmantrių drabužių. Berniukams, pavyzdžiui, tokiems atvejams labai tinkamos kelnės ar šortukai, sujuosti guma. Mergaitėms, žinoma, gali būti ir sijonai.

5.Pravers edukacinės sauskelnės – kelnaitės!

Na o jei matote, kad lauke mažyliui būti be sauskelnių dar per sudėtinga – nesijaudinkite ir neskubinkite savo atžalos. Šiam pereinamajam laikotarpiui pasitarnauti gali edukacinės sauskelnės – kelnaitės Huggies Pull Ups.

Jos lengvai užmaunamos ir numaunamos, pasislepia po rūbais kaip medžiaginės kelnaitės, o svarbiausia – jei sauskelnės šlapios – dingsta paveikslėlis. O tai padės mažyliui suprasti sąvokų "sausa" ir "šlapia" skirtumą bei žengti dar vieną žingsnį į priekį mokymosi procese.

20140530162155-91428.jpg