VIDEO 6 SERIJA: Mažylio apranga, pratinantis prie puoduko

23. Aug 2015, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip rengti mūsų mažylį tuomet, kai esame įsitraukę į pratinimosi prie puoduko procesą?

1 SERIJA

2 SERIJA

3 SERIJA

4 SERIJA

5 SERIJA

Vaiko apranga – taip pat svarbus veiksmų plano punktas. Tad dabar apie tai, ką turime žinoti.

I TAISYKLĖ – PATOGUMAS

Pirmas ir svarbiausias reikalavimas mūsų mažylio, besimokančio sėstis ant puoduko, aprangai – patogumas. Kelnės, pėdkelnės ar sijonėliai – viskas turi būti lengvai numaunami ir užmaunami.

Visos mes, mamos, norime puošti savo mažuosius  įvairiais šiuo metu madingais kombinezonais ar suknelėmis, bet šiame periode pirmenybę teks suteikti kitiems prioritetams.

II TAISYKLĖ - MINIMALIZMAS

Minimalizmas - kuo mažiau drabužių, tuo geriau. Kai tik yra proga - leidžiame vaikučiui lakstyti tik su kelnaitėmis. O jam tai tikrai patiks.

Tokio amžiaus mažylis dažniausiai demonstruoja neatremiamą norą viską daryti savarankiškai. O mes ką darome? O mes tikrai kad netrukdome su savo pamokymais, o įkvepiame daug kantrybės, šypsomės ir kantriai laukiame, kol mažylis pats susitvarkys. Beje, už tai dar jį ir pagiriame.

III TAISYKLĖ – PAPILDOMI DRABUŽĖLIAI LAUKE

Jei ruošiamės pajudėti iš namų – į rankinę įsimetame pakaitinių drabužėlių komplektėlį, o gal net kelis, jei ruošiamės ilgesniam laikui. Mat iš anksto nusiteikiame, kad „avarijos“ neišvengiamos, bet jei joms esame pasiruošę – jos mūsų kaip ir netrikdo.

Jei kelionė tolima, padėti mums gali ir pamokančios sauskelnės kelnaitės, išpuoštos mėgiamais personažais.

IV TAISYKLĖ – PATOGI APRANGA MIEGUI

Nakties metui taip pat svarbu pasiruošti tinkamai. Pradžioje besimokantis į puoduką šlapintis mažylis tikrai tai padarys lovoje. Taigi pirmiausia – tinkamai jį aprengiame: jei tai pižama –  būtinai atskirų dalių. O geriausia vėl gi kelnaitės ir marškinėliai, kuriuos lengva pakeisti.

Na o jei dar noříte vis tiktai apsidrausti, galima patiesti neperšlampamą patiesaliuką arba apmauti vėl gi tas pačias sauskelnes – kelnaites.

Na štai dar vienas punktas jau įveiktas! Mes užtikrintai artėjame rezultato link. Na o kad jo siekimas mums būtų dar ir smagesnis, galime jungtis į bendraminčių klubą.

Jeigu Tavo mažylis šiuo metu mokosi sėdėti ant puoduko – stok į PRATINIMOSI PRIE PUODUKO KLUBĄ!

Čia mes dalinamės patirtimi/patarimais/dalyvaujame konkursuose!

20140530162155-91428.jpg