VIDEO: ar reikia pagalbinio dirželio vedžioti vaikui

14. Dec 2013, 09:57 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar girdėjote apie pagalbinį dirželį vaikui vedžioti? Daugelis, tai išgirdę, reaguoja skirtingai - vieni susigriebia už galvos, kiti gi kritikuoja. O ką apie tai mano specialistai?

Pasak vaikų kineziterapeutės Vaidos Semeškienės, šią priemonę tėvai naudoja tol, kol vaikas išgirsta, ką mes sakome, išmoksta nebėgti toli nuo tėvų, nelipti į pavojingas vietas, kai jau galima su juo susitarti.

„Šis dirželis naudingas mamytei ar tėveliui, kuris namie prižiūri kelis vaikus, tad sužiūrėti, kur kas lipa, kur bėga ar eina, pakankamai sunku. Ypač tai praverčia aukštiems tėvams, kuriems dažnai pasilenkti prie vaiko suskausta nugarą“, - pasakoja specialistė,

Toks pavadėlis-dirželis, kaip pastebi kineziterapeutė, nelabai populiarus Lietuvoje, jis labiau naudojamas užsienio šalyse. Jis buvo sugalvotas tam, kad vaikas nepasimestų minioje žmonių. O kaip yra Lietuvoje, ar ši mada pamažu ateina ir pas mus?

Plačiau - video siužete.

pypse pypse 16. Dec 2013, 19:24

😀
man tai atrodo parodė ko būna, ir kaip daro vieni ar kiti. Man pažiūrėti buvo smalsu. aš tik pagalvojau kad per reportažą ta mergytė vaikščiojo šalia ir gražiai. o jei pvz aš būčiau panaudojusi situacijoje kai vaikas laksto? tai reiškias jį tempčiau atgal, tai gal ne tiek išdaužytų ir išsidaužytų, nes vaizdas atrodytų jaučiu😀) bet man tai ką įdomu visia buvo pažiūrėti ko yra. čia kaip ir visoki kiti pagalbaninkai arba ne mamoms, kaip žaisliukai, kėdutės, maisto rkamtytuvai ir tt😛~

motinysteveza motinysteveza 14. Dec 2013, 10:57

po tokių reportažų man tik vienas klausimas kyla: kodėl tos mamos savo vaikus laiko "durniukais"? kodėl jos nebendrauja su savo vaikais, neaiškina jiems, neugdo jų? kodėl patiki gamintojais, kuriems rūpi tik kapitalas, o ne savo vaikais?
vaikai genialūs, supratingi, jei tik tuo įtikėsime, suprasime juos, įsijausime į jų poreikius. ir tada nereikės saugoti, kad negriebtų parduotuvėj dūžtančių daiktų.

14. Dec 2013, 10:23

O buvo tokia gera laida, kol parodėte šitos nesąmonės. Kas ten per kineziterapeutė? Jei tokiais dalykais daryti reklamą, tai viršūnė. Kaip gali vaikas pasimesti, Jūs man paaiškinkite, kaip? Vaikas turi išmokti saugotis pats, turi kartais ir parvirsti ir užsigauti, čia gi normalus dalykas. Tai kaip jis išmoks pažinti pasaulį, būdamas per metrą pririštas. Su vaiku reikia kalbėti ir mokyti, ką galima daryti parduotuvėje, ką imti o ko ne, o Jūs su virvele patempstis... Siaubas.. Gėda už tokias mamas, kurios dėl kažkokios mados ar visiško nesupratimo, vedžioja tą vaiką kaip šuniuką, nors šuniukui geriau, jo virvelė būna bent 4-5 metrų.. Gėda laidai už tokią kvailą propagandą. Nors būtų porodę neutraliai, o dabar -" mamos, susikurkit virvelę pačios, juk tai taip nesudėtinga..." Pasaulis žiūriu ritasi velniai žino kur..