VIDEO: Grūdiname mažylių pėdutes

01. Jun 2013, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Globodami savo mažuosius, kartais visai to nenorėdami mes, tėvai, persistengiame, norėdami apsaugoti juos nuo kliūčių arba pojūčių, kurie jiems gali būti labai naudingi ir lavinantys. Ypač jei jūsų mažylis dar tik pradeda mokytis vaikščioti.

 

 

Norint paskatinti vaikučių vaikščiojimą, tam galima sugalvoti įvairiausių būdų.

 

"Galime pradžioje susilankstyti anklodę ar storą rankšluostį ir leisti vaikučiui eiti per ją bei kitus nelygius pagrindus. Tai stimuliuoja vaikučio pėdutes, tuo pačiu ir judesių koordinaciją, pusiausvyrą, kas labai svarbu tolimesniam ir sėkmingam jo vaikščiojimui", - Mamyčių klubui pasakojo vaikų kinezitarepautė Vaida Semaškienė.

 

Tagi nereikia pašalinti kai kurių kliūčių iš vaiko kelio, o galima jas specialiai pagaminti, tokiu būdu grūdinsime mažąsias pėdutes. Tiks ant grindų padėliotos pagalvėlės, sulankstytos antklodės ar net mažylio išmėtyti žaislai.

 

Galite pripilti į indus įvairių rūšių kruopų, pavyzdžiui, į vieną indą - perlinių kruopų, kurios yra minkštutės, apvalios, todėl labai malonu per jas vaikščioti mažyliui. Kitame inde gali būti grikiai, kurių kampai šiek tiek aštresni, todėl jos labiau stimuliuos pėdutes ir jų receptorius. Kitame inde gali būti kankorėžiai (eglių, pušų). Į ketvirtą indą įdėkite akmenukų.

 

Kuo daugiau leiskite vaikučiui vaikščioti basomis skirtingais paviršiais. Mažiausiai naudingos yra lygios grindys. Kuo įvaresni paviršiai – tuo labiau pėdutės yra stimuliuojamos.