VIDEO: Ką svarbu žinoti, keliaujant su vaiku?

23. Oct 2018, 14:24 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Artėja mokinių rudens atostogos. Džiaugsmas vaikams, na o tėveliams - labiau rūpestis, ką vaikai jų metu veiks. Nebent iš anksto esate suplanavę kartu kur nors pakeliauti. O gal į kelionę su mažu vaiku keliausite pirmą kartą? Kad pasiruošimas vyktų sklandžiai, priminsime tai, kas svarbu keliaujant su vaiku lėktuvu.

Pirmas patarimas: nusipirkę bilietą, perskaitykite prie jo esančias taisykles. Dėl to, kad tėveliai neskaito instrukcijų, anot Vilniaus oro uosto direktoriaus Dainiaus Čiuplio, kyla daugiausia problemų. Tačiau keliaujantieji su vaikais turi ir privilegijų. Pavyzdžiui, eilėje su mažu vaiku jums turi būti suteikta pirmenybė. Jei tokios paslaugos jums nesuteikia, informuokite apie tai aptarnaujantį personalą.

Kita privilegija - apsaugos zonoje, kai vyksta tėvelių patikra, yra gultukai, kur vaikus galima laikinai palikti, o perėjus saugumo zoną, yra vežimėliai, kuriais galima pasinaudoti, bet prieš laipinimą tenka grąžinti.

20181023134110-39116.jpg

Vežimėliais gali pasinaudoti tiek išvykstantys, tiek atvykstantys keleiviai.

Vystymo stalai, tiesa, kol kas yra tik moterų tualetuose, bet didesni vaikai laukdami skrydžio gali pažaisti arba pažiūrėti filmuką.

Veikla lėktuve

Bene svarbiausias dalykas skrydyje – kad vaikai turėtų kuo užsiimti. "Mamyčių klubo" laidos vedėja Indrė su dukryte Marija prieš kelionę visuomet išsirenka mėgstamiausias spalvojimo ir užduočių knygeles. 

20181023134310-92453.jpg

Kelionės vaistinėlė

Šeimos gydytojos Neringos Sakalauskės patarimas - nusprendus keliauti į svečią šalį, reikėtų pasižiūrėti, į kokią endeminę šalį keliaujate, t.y. ar nereikia papildomų skiepų.

Kelionės vaistinėlėje turi būti:

-įvairių dezinfekcinių priemonių - gražių bintų, pleistriukų,

-taip pat kelionėje gali pasitaikyti žarnyno sutrikimų, tad įsidėkite mikroelementų pakuočių (jie, anot gydytojos, nėra skanūs, bet labai geri).

-vaistų nuo temperatūros.

-priemonių palengvinti slogą ir kt.

Maitinimas

Kaip pastebi oro uosto vadovas D.Čiuplys, neretai tėveliai daro klaidą - per daug primaitina vaikus prieš skrydį, galvodami, kad kelionė bus ilga ir nebus kur kitur pavalgyti. Nevertėtų taip elgtis, nes tuomet vaikutis skrydžio metu gali pasijusti blogai.

Štai laidos vedėja Indrė įsitikinusi, jog valgyti lėktuve yra geresnis būdas, nei primaitinti vaikus pries skrydį. Tad atminkite, kad keliaujant su mažaisiais, mišinukų, sulčių, vandens ar tyrelių galite į rankinį bagažą imti tiek, kiek prireiks skrydžio metu.

20181023135202-33389.jpg

Kai vaistinėle ir maistu vaikams pasirūpinta, į Indrės lagaminą keliauja ir drėgnos servetėlės. Vos atsisėdus į savo vietą lėktuve dviejų vaikučių mama sako visuomet nuvalanti servetėlėmis staliuką, esantį priešais, ir rankenas, mat čia daugiausiai kaupiasi įvairių bakterijų.

20181023142240-16235.jpg

"Dar visada įsidedu antklodę ir, žinoma, drabužėlių vaikams. Pripažįstu - pasiruošimas kelionei, turint mažųjų, užtrunka. Tačiau viskas tikrai įmanoma, tereika gerai susiplanuoti", - šypteli Indrė.

20181023143114-28879.jpg

Laidą remia:

20180911094559-39777.jpg