VIDEO: Kada ir kokius gėrimus pasiūlyti vaikams?

07. Nov 2015, 09:58 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

"Mamyčių klubo" laidoje dažnai kalbame apie vaikų primaitinimą, o šįkart siūlome pasidomėti kiek skysčių turi išgerti mažyliai ir kokie patys naudingiausi? Žaidimas, bene mėgstamiausia vaikų veikla, į kurią stengiasi įtraukti ir mus, suaugusius, todėl laidos vedėja Eglė, apsilankiusi mamos Elžbietos ir dukrytės Emilės namuose iškart buvo pasodinta prie mažosios žaidimų stalo, kur iš miniatiūrinių puodelių skanavo ne ką kitą, o... vandenį.

"Mažylė geria vandenuką beveik nuo pirmųjų gyvenimo dienų. Emilė gimė labai karštą vasarą, todėl jau sulaukus mėnesio jai atskirai prie mišinuko, pasiūlydavau ir vandenuko", - pasakojo mama. 

Mergaitė taip įprato jį gerti, kad net ir darželyje dabar mieliau renkasi vandenį, nei kakavą ar arbatą. 

Šeimos gydytoja Rūta Maciulevičienė pabrėžia, kad papildomų skysčių žindomiems kūdikiams nereikia, o nežindomiems - gerti reikia tik vandenį! Prie saldžių gėrimų ir priprantama, ir jie turi šiuo atveju nereikalingų greitai įsisavinamų angliavandenių.

Žinoma, nepamirškite atkreipti dėmesį kokį vandenį siūlote vaikui - jis turi būti natūraliai šarminis, atitikti mitybos reikalavimus Europos Sąjungoje. Vienas tokių - natūralus mineralinis vanduo "Akvilė", kurio nereikia nei virinti, nei filtruoti. 

Plačiau apie tai - video siužete.