VIDEO: mankšta, padėsianti kūdikiui greičiau atsisėsti

06. May 2015, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Pasak masažutojos Viktorijos Paltanavičiūtė, svarbiausia vaikučio mankštos dalis – pradėti nuo galūnių – arba nuo rankyčių, arba nuo kojyčių masažo. 

Šįkart pradėkime nuo kojyčių – palankstykime kojyčių pirščiukus, visus suėmę į delną (vos kelis kartus, kad mažyliui neatsibostų). Po to palankstykime kojytę per keliuką – sulenkiame kojytę, ištiesiame. Kartojame kelis kartus, o po to lengvai sukame kojytę per klubą.

Tik stipriai nespauskite. Visiškai negalima masažuoti, jei vaikutis priešinasi ir nesileidžia, nereikia per prievartą to daryti, nes gali nukentėti sąnariai.

Apšilimą padarykite visam kūnui – ir pilvuką lengvai pamasažuokite, ir krūtinę, ir tada rankytes. Pradėkite nuo pirščiukų, po to per alkūnę – sulenkti ir ištiesti kelis kartus.

Kaip pamokinti, kad pats greičiau galėtų atsisėsti?

Paguldykite vaikiutį, tada paimkite, pvz. dešinę jo rankytę ir, prilaikydami dešinį klubą, palengva už rankytės kelkite vaikutį. Kita rankyte jis pasiremdamas lengvai atsisės. Jeigu taip skatinsime, mažylis greičiau atsisės.

Kaip skatinti vaikučio norą šliaužti ir kokius pratimus galima atlikti kartu - ir mamytei, ir mažyliui - žiūrėkite video siužete.

Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė ir masažuotoja www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola