VIDEO Super mažylis: Kaip taisyklingai aprengti kūdikį

12. Apr 2014, 09:58 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mūsų super mažylis Hubertas, pasak mamos Evelinos, dažnokai atpylinėja, o kas turi tokią problemėlę, puikiai žino, jog tai reiškia būtinybę persirengti daug daug kartų per dieną.

Šiaip ar taip savo mažylius perrengiame net kelis kartus per dieną, o jei tai atliekame netaisyklingai ir taip diena iš dienos, mažieji stuburiukai, sąnariukai gali ir neatsilaikyti.

Mūsų tieisog niekas nemoko, kaip tai atlikti taisyklingai.

Pirmoji taisyklė – vartome vaiką nuo vienos pusės ant kitos.

Antras svarbus momentas – rankytės, kojytės, galvytė. Prieš nurengiant ir aprengiant jas, drabužį paruošiame.

Sauskelnes keičiant, labai svarbu, kaip paimate ir kilnojate mažasias kojeles, o kartu ir mažylio kūną.

Tiek rengiant, tiek mankštinant mažyliuką, atminkite simetrijos taisyklę. Jei pakėlėte vieną kojytę, turite pakelti ir antrą, net jei to ir nereikia. Jei pasukote į vieną šoną, būtinai turite pasukti ir į antrąjį.

Taigi:

 - vartome mažylį nuo šoniuko ant šoniuko;

- visuomet prilaikome jam galvytę – patikriname ar ji neatsilošusi;

- rankoves, kelnes kakliuką paruošiame prieš rengdami;

-kojeles kilnojame užkryžiuotas ant mūsų rankų ir galiausiai – bendraujame su mažyliu, glostome jį tiek rankomis, žiūrime jam visada į akis, kalbiname ir palaukiame atsakymo.

Smagaus žiūrėjimo!

13. Apr 2014, 22:19

Mamytes, jeigu reikes patarimo, kreipkites - as visada pasiruosusi padeti Jusu mazyliams 😀

pypse pypse 13. Apr 2014, 07:51

O Hubertelis tai toks ir yra, guli sau su sypsenele o tu ji kutuliok, rengaliok, nu toks tykutis 😀 nors siandien ismoko cypt. Tai ir patenkinima ir piktuma cypimu isreikst bando 😀 kur tas tykumas dingo? 😃

pypse pypse 13. Apr 2014, 07:50

Dar naudingas patarimas bent man buvo, drabuzeli vilkti per galvytes pakausiuko dali, o ne per veiduka. As kazkaip uzdedavau krasteli ant galvytes ir darydavau didesne patogia skyle kuria tempdavau per veiduka, o is tiesu daug geriau ir patogiau virsutine skyles dali ant pakausio, per galvytes nugarine dali iki kakliuko nutempt ir tada tik pokst virsutine dali per veiduka graziai iskist akytes burnyte 😀) na cia labai risliai parasiau ko gero, bet esme kad per galvytes nugarine dali rengti pvz bodeliuka, o ne per veiduka tempt.

12. Apr 2014, 11:48

Visų pirmą taai Hubertas laabai mielas, guguot bandė taip mielai 😀 🌷

Visų antra - išties naudinga rubrika buvo, ačiū !

Ir trečia, prisiminus, kaip mano pirmagimį rengė sesutė - baisu, jokio tokio švelnumo, greit, nežaidžiant ir taip, man tuomet "žaliai mamytei" įvarant šoką. Ir iškilo toks klausimas, ar kas ruošia tą personalą tokiems dalykams ? Ar neturėtų jis taisyklingai viską atlikti ir pamokyti mamas tuo pačiu ?

12. Apr 2014, 11:12

Labai naudingi patarimai! 👍 O jau Hubertukas kaip gražiai bendrauja - žiūrėjau ir visą laiką šypsojausi 😀