VIDEO: Sveiki ir saugūs užkandžiai į gamtą

17. Apr 2019, 11:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dvejų Domantas žino, kad su mama ir broliu, eidami į lauką, visada pasirūpins užkandžiais. Į parką keliaudama šeima dažniausiai pasirūpina vaisių tyrelėmis, patogiai supjaustytais vaisiais ar daržovėmis.

Pasak mitybos specialistės Liucijos Berniukevičiūtės, vaikų užkandžiams netinka įvairios rūkytos ar sūdytos dešros, patartina pasirinkti vaisius ar specialiai vaikams paruoštas tyreles arba daržoves, kurias geriausia supjaustyti, kad mažylis galėtų pasiimti į rankytes ir užkandžiauti.

Kada geriausia užkandžiauti?

Mitybos specialistė pataria suformuoti vaikui mitybos režimą, pavyzdžiui, jei po pusryčių su mažyliu keliaujate į lauką kelioms valndoms, verta pasiimti sveikų, jo mėgstamų užkandukų bei vandens, na o grįžus - jau galima ir pietauti.

Į užkandžių dėžutę puikiai tiks sausi gaminiai, specialiai vaikams skirti kukurūzai, sausainukai, kuriuos įsidėjus į indelį vėliau galima pasiūlyti vaikams kelionės smetu.

Na o ruošiantis į ilgesnes keliones rekomenduojama pasirinkti tokius produktus, kurie yra negreit gendantys, pravers jau paruoštos tyrelės arba, jei pasiruošite maistą pačios, teks jį laikyti termo dėžėse, kuomet keliaujate karštą vasaros dieną.

Ką vaikams gerti?

Žinoma, keliaujant į parką ar leidžiantis į tolimesnę kelionę, nepamirškite vandens. Rekomenduojamas grynas vanduo. Bet jeigu mažylis negeria, mitybos specialistė siūlo vandenį pagardinti įvairiomis uogomis ar vaisių gabaliukais.

11 mėnesių vaikučiui mamos pienas labiau rekomenduojamas pusryčiams ir vakarienei, o tarp maitinimų galima duoti atsigerti. Maitinimą mamos pienu reikėtų derinti prie kitų patiekalų, kad nebūtų taip, kad mažylis geria tik pieną ir nevalgo pagrindinio maisto.

Jeigu vaikutis maitinamas pieno mišiniu, kelionės metu nerekomenduojama pasiruošti jo iš anksto - įsidėkite karšto vandens termosą, pieno miltelių, na o mišinį paruoškite prieš pat maitinimą.

Kokius vaisius ir daržoves rinktis iškyloje?

Išeinant kelioms valandoms į gamtą daržovėms ir vaisiams nieko blogo nenutiks. Vis dėlto patartina pasirinkti tokius, kurie nėra linkę greitai ištižti.

Atminkite, kad pabuvę gryname ore vaikai išalksta, tad lauke tikėtina paragautų ir to, ko namie nenori. Taip pat svarbu prisiminti, kad net ir užkandžiams svarbi įvairovė, tad bent kelias dienas užkandžių dėžutės turinys turėtų nesikartoti.