5 patarimai, kaip pasiruošti pirmajai mažylio fotosesijai+ VIDEO

31. Jan 2015, 09:55 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Gimus mažyliui mūsų, tėvų, pasaulis tarsi sumažėja ir visas susikoncentruoja į tą laimės kamuolėlį ir sukasi tik aplink jį. Tačiau jam ūgtelėjus, po žingsnelį kartu su vaiku žengiame į pasaulį. Ir patiriame daug gražių pirmų kartų. Šįkart sužinosime, kaip pasiruošti pirmajai mažylio gyvenimo fotosesijai.

Mažasis herojus - Ievos ir Rimo sūnus Benas, kurio fotosesiją įamžino Pix studijos fotografė Monika Požerskytė.

Taigi, ką vertėtų atminti ir žinoti, kad fotosesija pavyktų?

Tam turi pasiruošti ne tik profesionalai, bet ir tėveliai. O pasiruošimas sukelia šiek tiek streso visiems - mamai, vaikučiui, net ir tėveliui.

1. APRANGA

Taigi pirmiausia fotosesijos metu teks persirengti - net kelis kartus. O žinant, kaip tai mėgsta daryti mūsų mažieji, turime paruošti tokius rūbelius, sauskelnes ir aksesuarus, kurie leistų tai atlikti greitai ir sklandžiai.

2.NUOTAIKA

Anot fotografės, apranga svarbi, bet svarbiausia yra nuotaika, kurią geba kurti tėvai.

3.EMOCIJOS

Tam, kad pirmoji mūsų mažylio fotosesija pavyktų, reikia susitvarkyti su savo emocijomis. Taigi, neišvarginkime vaiko dar iki fotosesijos.

"Vaikų fotosesiją galiu grubiai palyginti su gyvūnų fotosesijomis. Dėmesį jie išlaiko labai trumpai. Negali prieš tai sakyti "neimk, neliesk". Mes studijoje atvirai leidžiame vaikui įeiti, apsižiūrėti, kas jam patinka, o nesakome griežtai "ne", arba nesakome "šypsokis". Nes kai prasidės tikra fotosesija, jis bus pervargęs", - patarimus dalino fotografė.

4.NELIEPKITE VAIKUI ŠYPSOTIS

Na ir galiausiai, ji norime tikrai gerų kadrų, pamirškime visus paliepimus vaikui šypsotis tuomet, kai jis to nenori.

"Kiekvienas vaikas turi savo charakterį. Mes visi norime, kad nuotraukoje vaikas šypsotųsi. Tačiau nebūtinas vaiko akių ir fotokameros kontaktas. Tai nėra svarbiausias dalykas fotosesijoje", - paaiškino M.Požerskytė.

5.IŠSKIRTINIS KADRAS

Atminkite, jog bent kartą per metus reikalingas tas vienas vienintelis kadras.

"Garantuoju, kad daugelis mūsų nebeturi nei savo močiučių, nei savo vaikų nors vieno gero kadro, kurį galėtų įsirėminti. Tai skaitmenos problema, kai mes daug fotografuojame patys, bet neprisiruošiame padaryti to vienintelio svarbaus ir išskirtinio kadro, kad praėjus daug metų, galėtum jį parodyti. Labai svarbu turėti nors kartą per metus tą vieną gerą jūsų vaiko ar šeimos kadrą", - pasakojo "Pix studijos" fotografė M.Požerskytė.

www.facebook.com/pixstudija

20150130161932-63882.jpg