VIDEO: Žindymo problemos - kaip maitinti kūdikį?

06. Dec 2014, 09:53 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Savo laidose nemažai esame kalbėję apie žindymą, jo naudą, padėtis, pieno sudėtį. Dabar tema toms mamoms, kurios žindyti galėjo labai trumpai arba negalėjo visai. Naujųjų technologijų siūloma pagalba tiesiog stebina.   

Susipažinsime su Martyno mama Ieva, kuri papasakos, kokių problemų kilo su žindymu ir kada pradėjo pažintį su buteliukais bei ne mažiau svarbią pažintį su žindukais. Nuo jų ir pradėsime.

Ieva, kaip ir kiekviena mama, supratusi, jog negalės žindyti savo kūdikio, suprantama, patiria stresą. Mat žindymas pirmiausia yra mamos ir vaiko ryšys žvilgsnio, širdies dūžių, odos susilietimo su oda dėka

Žiūrėti mažyliui į akeles, galime ir maitindamos buteliuku, širdies dūžius jis taip pat girdės, na o žindukai. Jų dabar yra tokių, kurie savo unikalia forma ir minkštumu maksimaliai atkratoja mamos krūtį, pavyzdžiui "Tommee Tippee". Svarbiausia - teisingai parinktas skylutės dydis.

Siužete pasakojame ir apie tai, ką daryti, kai mažyliai (tiek žindomi krūtimi, tiek ir tie, kurie valgo mišinukus) kamuojami žymiųjų pilvo diegliukų.

Plačiau - video siužete.

06. Dec 2014, 17:08

Nu jau tiek dezinformacijos sioje temoj. Suprantama, kad reikia info ir apie buteliukus, ciulptukus ir misini. Nu bet pieno trukumo priezastis pateiktos netinkamos. Jei vaikas verkia, tai nereiskia kad vaikas alkanas. Galejo pasakyti, jog svorio mazai priaugo per tuos tris menesius. Turiu omenyje, jog neispilde kas menesiniu normu. O cia: oj tik verke, verke ir verke. Jei skleidziate informacija, tai pateikite ir tikra pieno trukumo info. Kitaip, dabar pamaciusi sia serija "zalia" mamyte puls begti pirkti sintetini pieno pakaitala, nes matot jos vaikutis daznai verkia. Nebe tarybiniai laikai, del dazno verkimo ir dezinformacijos skleidimo ir taip didzioji dalis moteru nezinde, nes matot "pienas baigesi". Cia aiskiai matoma misinio reklama. Misinio pramone ir taip prisilobo skleisdama mitus apie zindyma, gana juos remti.