Viens du – jau žingsniuoju pamažu!

Viens du – jau žingsniuoju pamažu!

03. Nov 2011, 07:30

 

Jūsų mažylių vaikščiojimų istorijos neįtikėtinos. Kaip paaiškėjo iš pasakojimų, dauguma vaikučių savarankiškus žingsnelius pradeda dėlioti maždaug 11-12 mėnėsių amžiaus.

 

Papasakok ir Tu savąją mažylio vaikščiojimo pradžios istoriją. Štai kelios jų:

 

Ladyangel

 

Mano mažuliukas prieš kokį mėnesiuką pradėjo stojinėti po truputį, o dabar bando pats vaikščiot. Nieko aš jo nemokiau, pats dabar laikosi, paskui pasileidžia ir eina atsargiai per visą virtuvę. Niekaip nespėju nufilmuot, labai gražiai tipena. Rankytes į šalis pakėlęs...

 

Linutuke

 

Mano mergytė Liza ėmė vaikščioti sulaukusi dvylikos mėnesių. Ankstoka, ar normalu? Beje, tai nutiko parke, vejoje, ji tada dar vaikščiojo įsikniaubusi į vežimėlio kraštus. Mes su vyru užsišnekėjome, o ta ėmė ir dingo. Kai atsisukome, baisiai nustebome ir išsigandome: "Kur ji galėjo pasidėti? Dar juk nemoka vaikščioti." Ir išskuodėm po parką ieškoti. netrukus pastebėjome ją visiškai ramią sėdinčią ant kažkokių iškylautojų pledo, o žmonės linksmai paklausė "That's your kid?". Mes susigėdome ir padėkoję nuvedėme ją atgal. Tai buvo toks intriguojantis, bet šaunus įvykis. Daugiau dukrytei nebegresia pavojus. Užtikrinu.

 

Monde

 

Manasis pradėjo stovėt ir vaikščiot užsikabinęs nuo 8 mėnesių, o jau tvirtai nesilaikydamas ėjo savo pirmojo gimtadienio metu – padarė dovaną sau ir mums J

 

mamytejulyte

 

Įsikibęs vaikas ėjo nuo pusės metukų, pasileidęs pradėjo bandyt apie 8 mėnesį. O neprisilaikydamas eiti ėmė sukakus 10 mėn. Vaikučio tėtis taip pat 10 mėn. ėjo pats kaip ir močiutė, kaip ir promočiutė. Manau, nuo daug ko tas priklauso – nuo temperamento, paveldimumo, kūno sudėjimo, raumenu tonuso ir t.t. Tad nereikia pergyvent, jei vėliau vaikas pradeda eiti. Mes tokie ankstyvi, manau, dėl kūno sudėjimo, nes svoris nebuvo didelis, raumenų tonusą turėjome didesnį kūdikystėje, taip pat dėl mankštų, nes mankštinomės, darėme masažiukus.

 

viliute

 

Mano mergaitei tuoj metukai bus, po truputį žingsniuoti pradėjo maždaug 10 mėnesių, o dabar jau laksto, nors dar nevisiškai, eina krenta. Jei kas nepatinka, keliais šliaužia :)

 

Daugiau mažųjų vaikščiotojų istorijų rasite Forume: Klubas "Mažųjų vaikščiotojų"

 

O kokia Tavo mažylio savarankiškų žingsnelių istorija? 


HUGGIES LITTLE WALKERS

Idealios sauskelnės judriems mažyliams, kurie pradeda aktyviai ropoti ir vaikščioti!