Rudenį duodate vaikams vitaminų ar maisto papildų?

Rudenį duodate vaikams vitaminų ar maisto papildų?

06. Nov 2014, 12:24 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gavome Vilmos laišką, kuriame ji teiraujasi dėl vaikiškų vitaminų ir klausia jūsų nuomonės:

Sveiki,

ruduo toks metas, kai pradedi mąstyti, kokius vitaminus ar maisto papildus duoti vaikui tam, kad pastiprintum jo organizmą. Galbūt galima būtų šia tema pakalbeėti plačiau. Domina mažųjų amžiaus grupė nuo 2-3 metų. Ieškojau informacijos internete, bet mažai jos.

Ką jūs manote šia tema? Ar duodate rudenį savo vaikučiams vitaminų/maisto papildų?

Vilma

Kol jūs diskutuosite, mes dalinamės pediatrės Aurimos Dilienės nuomone:

Gražūs, skanūs, įvairių formų ir skonių - tokie tie vaikiški multivitaminai, kuriuos vienos mamos duoda kiekvieną dieną savo vaikams, o kitos bijo kaip maro. 

"Aš pati anksčiau savo vaikams juos duodavau tikėjau, jog jie padeda. Gal todėl ir padėdavo, - šypteli specialistė. - Prisiminkite, kad anksčiau šviežių vaisių žiemą beveik nebūdavo, ne taip kaip dabar, jog gali gauti viską ką mėgsta vaikai visus metus.

Be to, anksčiau neturėjau galimybės prikimšti šaldiklį įvairiausių uogų, iš kurių dabar kasdien darau kokteilius, kuriuos vaikai geria su malonumu. Todėl dabar ir neduodu jokių papildomų vitaminų. Jeigu vaikai negauna iš kitur vitaminų, nevalgo daržovių ar vaisių, tuomet geriau duoti tabletę, negu nieko."

A.Dilienė pataria kaip paprastai vaikams duoti šviežių vitaminų: į kokteilinę ar su elektriniu trintuvu (liaudiškai "blenderiu") sutrinkite šviežias uogas (šaldytas arba ne), vieną bananą ir pieno. Jeigu mėgsta vaikas tirščiau - pilkite mažiau pieno, jeigu skysčiau - įpilkite daugiau. Į tokius kokteilius galite įmesti porą špinatų (mėlynių ar serbentų kokteiliuose vaikas jų nė nepastebės), nusibodus - įpilti morkų sulčių.

Eksperimentuokite!

O KĄ JŪS MANOTE ŠIA TEMA? AR DUODATE VITAMINŲ MAŽYLIAMS?


InetaBu InetaBu 06. Nov 2014, 21:58

Vitaminų neduodame, bet juos manau puikiai atstoja šviežias tarkuotas obuoliukas, kriaušė, ką turime iš rudens. Valgome daug daržovių 😀

06. Nov 2014, 19:44

o aš net iš nuotraukos pajutau tų vitaminų skonį, nes vaikystėj tokių tikrai gaudavau ir laukdavau.. 😃 na o patys kol kas vitaminą D duodam.

jaldija jaldija 06. Nov 2014, 15:47

Neduodu, nes sočiai gauna natūralių su vaisiais ir daržovėmis.

ODISEJAaa ODISEJAaa 06. Nov 2014, 15:20

Žuvų taukus,vitam.D3, paskirti iki 2m. Kai sergam ,po ligų geriam vitaminus,kuri laika.

06. Nov 2014, 14:29

Duodu D ir C vitaminus.