Viltei skaniausi pusryčiai - grikiai su virtu kiaušiniu

Viltei skaniausi pusryčiai - grikiai su virtu kiaušiniu

09. Sep 2012, 00:00

Viltė pusryčiams norus reiškia pati.

 

Yra keletas patiekalų, kuriuos dukrytė valgo pusryčiams. Tai miltiniai blynai, jogurtukas ir patys skaniausi pusryčiai - grikiai su vidutiniškai virtu kiaušiniu.

 

Dukra šiuo metu kasryt pageidauja grikių su kiaušiniu. Jai patiekalas valgomas periodais. Tarkim, savaitę grikius su kiaušiniu, kitą - jogurtukas ir dar sekančią dieną - blynai su uogomis. Kas rytą paklausiu, ko dukrytė norėtų pusrytukams ir ji išsirenka pati. Aš niekada neduodu variantų, o ji pasisako pati, ko pageidautų.

 

Dukrai niekada nekišu per prievartą pusrytukų, nenori - nevalgo. Išalks veliau ir pavalgys. Bet jei jau taip nutinka, kad turime kur išvykti ir nėra laiko laukti, kada dukra išalks, visada turiu rankinėje ryžių paplotėlius, kurie dukrai labai patinka.

 

Mūsų šaimoje nėra tokių dienų kaip savaitgalis, nes mūsų tėvelis dirba pamainomis ir mūsų savaitgalis beveik kiekvieną dieną, nes į darželį dar neiname. Maisto puošti dar neteko, nes Vitės puošyba nesudominsiu, jei jai neskanu ir skonis burnytėje nepatrauklus, kad ir kaip gražiai patiekalas atrodytų, ji vis tiek nevalgys.

 

Tad padarėme išvadas, kad Viltės skonis - visas į senelį. Abu mėgsta toki pat maistą ir nemėgsta mandrių patiekalų. Turi buti skanu ir sotu.

 

 

Štai kaip Viltytė džiaugiasi, išvydusi savo pageidautų pusrytukų.

 

Kiaušinių su grikiais receptas:


-Išvirti grikiai

-Vienas vidutiniškai virtas kiaušinis

 

Kiaušinį susmulkiname ir sudedame grikius bei sumaišome. Galima pagardinti sviestu.

 

Skanaus...

 

Viltė Kamilė ir mama Jolita

 

Dalyvauk naujame projekte "Aukime kartu" ir laimėk FRISO košes!

PIRMOSIOS SAVAITĖS TEMA (rugsėjo 3-9 d.) - Mūsų šeimos mėgstamiausi pusryčiai

 

1

jaldija jaldija 09. Sep 2012, 21:06

Šaunuolė mergytė, sveiką maistuką valgo 👍

09. Sep 2012, 17:37

Tikrai idomiai 😉