Viltytės svarbiausia mankšta - vaikščiojimas

Viltytės svarbiausia mankšta - vaikščiojimas

30. Mar 2013, 08:00

Sveiki, daugelis Mamyčių klubo narių žino, kad auginu vaiką su negalia ir kad mūsų Viltytei mankšta tokia pat svarbi, kaip gėlei vanduo.

 

Kai dukrytė gimė, mūsų mankštos iki pusės metukų skyrėsi nuo mūsų bendraamžių. Kadangi mes turime Dandy Walker sindromą ir, kad galvytėje nesutriktų kraujotaka, mes turėjome visą jos kūnelį braukyti švelniais judesiukais. Pradedant braukti nuo rankų ir kojų pirštų galiukų į viršų link galvytės.

 

Taip masažuoti mums liepė neurologė. Tad kitokiomis mankštelėmis mes užsiiminėti negalėjome, kad nepakenktumėme mažylei.

 

Sulaukus pusės metukų ir atsitiesus po operacijos, griebėme jautį už ragu ir pradėjome lankyti mankšteles bei užsiiminėti jomis namučiuose. Per beveik trejus metus labai daug patirties pasisėmiau iš kineziterapeutės, kuri mane mokino, kaip reikia dirbti su dukryte. Į pagalbą mums atėjo ir kamuolys, kuris dukrai nelabai patiko.

 

Kiekvieną mielą rytą mūsų laukė pusrytukai ir viso kūno masažas su mankštelėmis. Štai taip prasidėdavo mūsų rytas.

 

Dukra pradėjo  stiprėti ir tvirtėti, būdama dvejų metukų ir tuo metu pagrindinė mankšta buvo ilgas vaikščiojimas. Nors dar pati mergina nemokėjo vaikščioti, bet mes jau į lauką eidavome be vežimėlio ir, įsikabinus į rankutes, keliaudavome, kur mums reikia.

Su šia diena mūsų svarbiausia mankštelė yra vaikščiojimas, nes ir dabar dar mūsų kojytės silpnos, bet tai mums netrukdo nukeliauti ilgiausias distancijas. Svarbiausia, kad Viltei ši mankšta labai patinka ir ji vaikšto noriai.

 

Blogų konkursas: Mankštinamės su mažyliu namuose

 

DOVANOS!

 

Konkurso rėmėjas Všį "Mano šeimos akademija" įsteigė šiuos prizus!

 www.msakademija.lt

 

Švelnus paklotas ir rankšluostukas mažyliui

1

 

Rankšluostis ir rankšluostukas kūdikiui

2

 

"Sebamed" losjonas kūdikiui

losjonas