Vyras pirklausomas nuo kompiuterio. Ką daryti?

Vyras pirklausomas nuo kompiuterio. Ką daryti?

10. May 2012, 08:00

Kaip tėtį paskatinti daugiau būti su vaikais, nes jis visiškai tapo priklausomas nuo kompiuterio? - tokiu klausia Jolita. 

 

Mamos Jolitos istorija:

 

Pradėsiu nuo to, kad auginu dvi mokyklinio amžiaus dukras, turiu vyrą. Santuokoje jau esame nenuskaičiuojamai daug metų (gal penkiolika). Tačiau neberandu išeities, kaip "priversti", kad vyras daugiau laiko praleistų su dukrom. Jis dienų dienas sėdi prie kompiuterio, bet nedirba, o žaidžia - ir grįžęs iš darbo, ir savaitgaliais.

 

Tai tęsiasi, patikėkite, jau ne vienerius metus. Aš nebežinau, ko imtis, Anksčiau jis net pasidėdavo butelį alaus prie kompiuterio ir taip tuštindavo nesąmoningai butelį po butelio, nes visas dėmesys būdavo į monitorių. Tačiau dabar šie reikalai pamažu susitvarkė, bet kompiuteris nepaleidžiamas iš rankų. Žinoma, jis būna su vaikais, kai jam patogu ar nori pailsėti nuo kompiuterio, ir išvykoje vienoje buvome, ir kai atostogas kokias nors suplanuoju, jis pasiduoda tam prašymui, tačiau pats iniciatyvos, nepamenu, ar kada ėmėsi.

 

Ką daryti, net pagalvoju apie skyrybas, kam man toks vyras "baldas"? Bet susilaikau, bandžiau kalbėtis, bet kažkaip mano žodžiai praslysta jam pro ausis, nes jis pažadėjęs ir vėl grįžta prie kompo. Ar yra kokia išeitis?

 

Pataria psichologė Vika Aniulienė:

 

Sveiki, Jolita,

 

Pirmiausiai Jums reikia atsikratyti pagrindinės problemos: KOMPIUTERIO. Ar esate girdėję apie priklausomybę nuo kompiuterio kaip nuo narkotinių medžiagų? Pirmiausi žingsniai: įvardinti problemą ir ją pripažinti.

 

Kai bus pripažinta ši pagrindinė problema, trukdanti tinkamai funkcionuoti, galima bus imtis kitų problemų.

 

Priklausomybė nuo kompiuterio – liguistas poreikis kasdien (kiek įmanoma dažniau, dažniausiai valandų valandas) leisti laiką prie kompiuterio. Priklausomybė nuo kompiuterio yra panaši į priklausomybę nuo interneto bei internetinių žaidimų ir sunkiai nuo jų atskiriama.

 

Kartu su šiomis ypatingomis formomis priklausomybė nuo kompiuterio yra viena iš priklausomybių nuo žiniasklaidos. Plačiau apie šią priklausomybę galite paskaityti Vikipedijoje

 

12. May 2012, 20:42

jei yra dideli nugaros skausmai ar nepakenks mano sveikatai gimdymas? Su nugaros skausmais vargstu jau nuo paauglystes,o dabar laukiuosi pirmagimio man 38 jau savaites.

10. May 2012, 14:14

nu labas darbas baigias 5 val iš kart krentam i lovą ir vaikus šeštą guldom 😃

10. May 2012, 13:41

gerai Deimantė sako po to vėl prie pc 😃 arba ką gali paisūlut kai du vaikai aplink zuja........

laurora laurora 10. May 2012, 12:35

manasis priklausomas nuo kompiuterio ir telefono. savo priklausomybes nepripazista 😕 kai sedi prie pc net neimanoma susikalbeti, nes nieko negirdi. daznai del to pykstames

10. May 2012, 11:13

aciu dievui ne kompiuterastas

10. May 2012, 11:03

pas mus buvo panasi situacija tada,kai gryzes is darbo sesdavo pasipyskinti,paskui laikui begant suzinojo ir pabande,kad kompiuteris ne tik zaidimams,bet pvz ir lita kita gali pasidaryti per tai laika,kuri anksciau skirdavo zaidimams.tai nuo to laiko nebezaidzia

10. May 2012, 11:01

Jolita ir aš turiu vyrą ligonį, kuris prie kompo sędi dėl vieno žaidimo IKARIAM, dieve suaugęs vyras, bet kaip mažvaikis stato kažkokius miestus, kariauja, žodžiu ryte išeidamas i darba užstato kažkokius užstatymus, vakare gryžęs tęsia darbą, nu kai pablūstų tai šakės būna, bet laikinai, dabar pas mane tokią sąlyga kiek laiko skirs vaikams tiek ir kompą matys, o jei ne tai nukirpsiu interneto kabelį, geriau jau pusmetį mokėsiu veltui abonentą, bet vyras bus namie 😃

10. May 2012, 09:43

Tokios problemos pas mus nėra, ačiū Dievui.