Žaidžiame kelyje

Žaidžiame kelyje

31. Jul 2017, 12:20 Gintarep Gintarep

 

1.    Debesų pasaulis. Mes jau nuo tada, kai pradėjome kalbėti, labai mėgstame stebėti debesis, nes tai labai paprasta ir vis nuolat kitaip tas žaidimas gali pakrypti. Jei danguje nėra debesėlių, tai jų randame telefone, plančetėje, galima nusipiešti (mes nuolat turime popieriaus ir bent paprastą pieštuką). Dabar mes jau didelės, tai net sukuriame pasaką, sakmę ar detektyvinę istoriją!

Pvz. ši nuotrauka tiesiog prašyte prašosi net viso apsakymo.

 20170731115909-15670.jpg


2. Mezgimas. Sakysite keliaujant pavojinga? Pasirodo visai ne, nes mes mezgame be virbalų, o tiesiog ant pirštukų. Vaikas jau nusimezgė šaliką ir kt.

 

3.   Balionai. Paprastieji  balionai, kurių gauname įvairiuose renginiuose. Mes jų nesusprogdiname, neišmetame, o kaupiame, nes jie tinka: groti (oi kaip vaikas moka jais išgauti visokias melodijas, kad net kartais tenka slėpti balionus, kad galva “nesprogtų”), į jį įpilus sušlapinto smėliuko gaunasi aukščiausios rūsies plastalinas  (tik tėveliams reikia pasirūpinti, kad balionai būtų patvarūs ir smėliukas vėliau nepabirtų po visą mašiną).

 
4.    Meniškoji ruletė. Reikia tik iš anksto pasirūpinti   popieriaus lapo, kieto pagrindo ir patogaus rašiklio. Kažkas iš žaidėjų, lapo centre nupiešia mažytį pvz. apskritimą ir tuomet jau kiekvienas keleivis vis ką nors po nedaug pripiešia. Kelionei pasibaigus turime jau tikrų tikriausią paveikslą!

5.    Kelionės gidas. Prieš kelionę  nupiešiame kelionės maršrutą (ir kelionės laiko pradžią užrašome), pažymime kuriuos objektus ketiname pravažiuoti, jei įmanoma – sužymime atstumą kilometrais ir apytikslų laiką).  Tas žemėlapis gali būti kelionės eigoje papildytas arba galima jį “patobulinti” nukrypimais nuo maršruto. Arba galima štai tokį "paruoštuką" žaisti su mažesniais vaikais. Jiems bus nesunku palyginti popierinį objektą su pro  langą matomu.

20170731115305-30506.jpg

6.    Raidžių žaidimas. Pasirenkame  pvz. raidę B ir žaidžiame tol, kol kas vis sugalvoja po daiktavardį iš šios raidės. Laimi tas, kuris paskutinis pasako. Arba ieškome gamtoje sutinkamų raidžių.

20170731120116-50889.jpg

7. Žaidimas KAS TAI? Pvz. Apvalus, žalias, valgomas, kas? Ir spėlioja visi: obuolys? O gal arbūzas?

8.    Objektų sąrašas. Susidarome sąrašą objektų ir daiktų, kuriuos turėsime surasti pakeliui. Pavyzdžiui: šuo, tiltas, traktorius, upė, balta mašina, kelio ženklas „50“, nuokalnė, suoliukas, stotelė, pėsčiųjų perėja, policijos automobilis, paminklas, varteliai ir pan. Kuo daugiau punktų sąraše – tuo daugiau pliusiukų reikės surinkti.



9. Kas yra automobilyje? Vienas žaidėjas pamato butelį su vandeniu  ir apie jį pasakoja tik nepavartoja “butelis su vandeniu”, o kiti žaidėjai turi atspėti apie kokį daiktą dabar esantį mašinoje kalbama. Gali klausimo teikėjas ar kiti žaidėjai  mupiešti. 

20170731120954-34176.jpg
10. „Taip ir ne“. Žaidžiant šį žaidimą atsiranda  proga sužinoti šį tą naujo – apie įvairias daiktų savybes, gyvūnus, augalus, vietoves. Vienas žaidėjas sugalvoja žodį ir užrašo jį ant lapelio. Kitiems žaidėjams pasako, kokios srities žodį sugalvojo (pvz. „gyvūnas“, „patiekalas“ arba „profesija“). Dabar metas žaidėjams uždavinėti klausimus sugalvojusiajam. Klausimas turi būti suformuluotas taip, kad į jį būtų galima atsakyti tik „taip“ arba „ne“. Klausinėjama tol, kol kurs nors žaidėjas jau gali pamėginti spėti užmintąjį žodį. Kai žodis atspėjamas – jį užminusysis parodo, ką buvo parašęs ant lapelio.

 
11.    Automobilių matematika. Šis žaidimas  skirtas vyresniems vaikams. Žaidėjams reikia skaičiuoti pasirinktos spalvos automobilius. Už pamatytą tos spalvos automobilį – taškas. Už tos spalvos autobusą - 5 taškai.   Kiekvienas pravažiavęs priešininko spalvos autobusas – minus 5 taškai. Policijos automobilis – visų žaidėjų surinkti taškai sudega. Ir panašiai. Laimi pirmasis surinkęs 25 taškus.


12. Kūbas ar kitokie gamykliniai žaidimai, o gal tiesiog lankstiniai.

20170731120532-85488.jpg

13.  Įsirašome melodijas, o vėliau spėliojame kokia tai daina.

14. Būtinai kelionėse skaitome knygas (važiuojant ne, nes gali supykinti).

20170731115804-33583.jpg

Į šį aprašymą specialiai neįtraukiau kompiuterio ir mobiliojo telefono žaidimų, nes manau, kad jų kelionėje mažiausiai reikia. Lai jie būna naudojami reikiamai  informacijai rasti, pokalbiams, fotografimui, pasakoms klausyti, kurios būtų mūsų pačių įgarsintos ar profesionalių aktorių įrašytos.

jaldija jaldija 31. Jul 2017, 18:01

Smagios jūsų kelionės. Nėra kada nuobodžiaut👍