Žaislai pasivaikščiojimų metu: kiek ir kokius imti?

Žaislai pasivaikščiojimų metu: kiek ir kokius imti?

28. Jan 2015, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar reikia imti žaislų ruošiantis pasivaikščioti su vaiku į lauką? Tai kiekvieno tėčio ar mamos sprendimas. Kad nebūtų taip, kaip šioje situacijoje: neša mama kibirėlius, kastuvėlius, kitus žaislus, o sūnus paėmęs pagaliuką žaidžią visą kelią ir nieko jam daugiau nereikia.

Žinoma, jei tikslingai einate su vaiku prie smėlio dėžės, reikia pasiimti savų žaislų. Tam, kad nereiktų skolintis iš svetimų vaikų.

O kaip užimti pačius mažiausius? Daugelis mamų kabina vežimėliuose barškučius - tai gali būti viena iš dėmesio atitraukimo priemonių, tačiau ir jie greitai vaikui atsibosta. Nereikia pamiršti, dėl ko mes einame į lauką su mažyliu - tai pažinti aplinkos - pažiūrėti į žolę ar sniegą, žvilgterėti į dangų, patyrinėti, kokios spalvos medžiai, kur prabėgo katė, šuniukas ir pan.

Idealu būtų, jei vaikas pasivaikščiojimo metu nemiegotų vežimėlyje, jis mamos padedamas turėtų pažinti aplinkinį pasaulį, o miegoti jis turėtų pagal režimą savo lovelėje namie.

Stenkitės į lauką neimti minkštų žaislų ar žaislų, kurie sunkiai išvalomi (juk vaikas tikrai juos numes ant žemės). Puikiai į lauką tiks kamuoliai ar kiti guminiai žaislai.

Jei jūsų vaikas jau vaikšto, puikiai į lauką tiks traukiami arba stumdomi žaislai. Mergaitės mielai žais su lėlių vežimėliu, o berniukai galės stumdyti mašinėles ar traukti jas už virvelių.

Kineziterapeutai rekomenduoja ūgtelėjusiems vaikams lauke važinėtis triratukais, dviračiais, paspirtukais ir kt.

Žiemą visuomet aktualios rogutės, nuo trejų metukų vaikas gali jau slidinėti slidėmis ar bandyti čiuožti pačiūžomis. Nepamirškite sniego mūšio, senio besmegenio lipdymo ir kitų žiemos malonumų. Tik prigriebkite vaikui neperšlampas pirštines.

Vasarą arba kai jau matyti sausas asfaltas eidami į lauką kišenėje visada turėkite kreidelių, tinkamų piešti ant asfalto. Galite su vaikučiu sugalvoti įvairių piešinių arba kokį nors žaidimą, pvz klases.

Bumerangai ar skraidančios lėkštės - tiks vyresniems vaikams. O mergaitės mielai pašokinės su šokdyne.

Surenkite su vaiku pikniką - pasiimkite šiek tiek užkandžių, įdomias knygutes, patyrinėkite žolę ir akmenukus.

Eikite taku kaip meškinai, šokuokite kaip zuikiai ar varlės. Lieskite įvairius paviršius - medžių žievę, smėlį, žolę, šakas, samanas, sniegą, varveklius. Džiaukitės bet kokiu oru, juk visada galima rasti privalumų ir pramogų!

Ką jūs veikiate su vaikučiu lauke?

motinysteveza motinysteveza 28. Jan 2015, 13:06

labai teisingas straipsnis, pritariu viskam 😀 nei ant vieno mano vaiko vežimėlio nekabėjo žaislai. visada manaiu, kad jie atitraukia dėmesį ir gali nepastebėti šuns ar medžio 😀 aplinkos stebėjimas -žymiai reikšmingesni reikalai, nors atrodytų smulkmena ir kas čia tokio. o su žaislais namie prisižaidžia 😀