Žindymo vargai ir džiaugsmai

Žindymo vargai ir džiaugsmai

28. Jul 2012, 08:00

Nusprendžiau ir aš papasakoti apie savo žindymo vargus, bet su laiminga pabaiga.

 

Pirmojo sūnaus žindymas


Pirmąjį  savo vaikelį maitinau iki beveik 3 metukų, manot keista? Man tai buvo įprasta, aš buvau labai laiminga, kad turėjau daug pienelio ir galėjau kūdikiui suteikti pilnavertiškumą, nes norėjau kad Deimantas būtų sveikas kaip ridikas, o jis toks ir buvo.

Nors jam jau bus penkeri metukai, jo iki šiol nepuola ligos, pati maitindama jį trejus metus neturėjau problemų dėl spenelių ar  krūtų skausmo, viskas ėjosi kaip iš pypkės, nutraukti žindymą buvo lengva, nemaitinau pora dienų, ir pienelis dingo pats.

 

Antrojo vaikelio žindymas


O štai prieš porą mėnesiųnet nemaniau,kad turėsių verkti is skausmo maitindama Dominyką. Pirmą kartą kai atnešė mano lauktą ir mylimą mažylį, buvau laiminga vėl pajausdama ta nuostabų jausmą, kaip gerą maitinti savo kūdikį, kai jis glaudžiasi prie manęs, kaip jis godžiai žindžia krūtį, juk tai pats geriausias ir natūraliausias maistelis, kurio kūdikis niekad neiškeistų į nieką kitą.

 

Antrą dieną, kai jau perkėlė mane su Dominyku į palatą, po truputeli pradėjau jausti spenelių skausmą, jis man juos apkramtė. Ką gi, nusiunčiau vyrą pirkti multi-mam kopresėlių, nes juk visi taip gyrė juos, bet sunaudojau visą pakuotę, ir jokio efekto. Tada nupirko man dar vieną, bet vėlgi, jokio efekto, speneliai vis darėsi skausmingesni, pradėjau naudoti bepanthen tepalą, jis man nieko nepadėjo.

 

Tada dar mažylis pradėjo neteisingai žįsti, speneliai pasidarė kreivi, skausmas jau tapo neiškenčiamas, užsidėjo šašiukai, bėgo kraujas, verkiau per kiekviena maitinimą, kenčiau, o speneliai vis negijo, bet aukojausi dėl kūdikelio, juk jis nekaltas, kad dar neišmoko tinkamai žįsti.

 

Užsigydžiau tik gryžusi namo


Taigi, grįžome pagaliau namo, verkdavau dieną naktį, ieškojau įvairių būdų, kaip užgydyti spenelius. Nusipirkau tepalą garmastan, tepiau ir pradėjau vaikščioti nuoga krūtine, ir, žinokit, padėjo, Užgijo per savaitę, tai, kaip sakoma, ne tik kūdikiams padeda oro vonios, bet ir mamoms, pagaliau galėjau mėgautis maitinimu krūtimi ir nebeverkti.

 

Per skausmus į džiaugsmus

 

Man labai tinka šis posakis - "Per skausmus į džiaugsmus", juk iškentejau dviejų savaičių nuolatinį skausmą, ašaras, o dabar jau galiu ramiai pasimėgauti žindymo laime, juk taip gera maitinti savo stebuklėlį, matyti kaip jis žiuri į mane, apžiūrinėja kiekvieną veido lopinėlį.

 

Maitindama jį jaučiuosi nuostabiai, lyg kitame pasaulyje, kur esu tik aš ir mano kūdikis. Laukiu kiekvieno maitinimo kaip šventės, nes žindymas yra nuostabiausias ir sveikiausias pasaulyje.

 

Esu laiminga mama, ir jei tik turėsiu pienelio tiek, kiek su pirmu vaikučiu, maitinsiu ilgai, kiek tik galėsiu, kad ir šis vaikelis būtų sveikas ir augtų puikiai.

 

 

Evelina

 

Pasidalink žindymo patirtimi konkurse 

 

Mano žindymo sėkmės paslaptis

2 dalyvėms padovanosime po Kazimiero Vitkausko knygą "Kūdikio žindymas: Nepakeičiamas kaip motinos meilė“.

Dovana

1

29. Jul 2012, 18:04

aciu 😀

ausryte12 ausryte12 28. Jul 2012, 20:36

Saunuole mamyte! Aukite sveikuciai ir diduciai! Linkejimai nuo mano sūnelio taip pat Dominyko 🌷