VIDEO: Vaidmenų žaidimai - kuo jie naudingi

01. Feb 2014, 09:58 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Žaidimai – vienas svarbiausių vaikiškų užsiėmimų, kuriame vaikui mažiausiai svarbus rezultatas. Jie mėgaujasi procesu. O mes stebėdami jį, arba prisijungdami netgi prie jo – galime padėti savo vaikui.

Kas skatina vaikus žaisti? Pirmiausia - malonumas, patiriamas žaidimo metu ir net jei žaidžiant ištinka kliūtys, jų įveikimas, problemų sprendimas teikia vaikams pasitenkinimo jausmą.

Vaidmenų žaidimai suteikia vaikams dar platesnes galimybes išreikšti jausmus, vidinius išgyvenimus, sąvokas, baimes ir neleisti jų užgniaužti. Vaidmenų žaidimus vaikai žaidžia visur – namuose, kieme su draugais ar net mašinoje keliaudami.

Populiaria vieta Lietuvoje tapo ir žaidimų kambariai, kuriuose kartais švenčiame gimtadienius, o kartais tiesiog ateiname praleisti laiko – kol tėveliai apsipirkinėja.

Neišvengiamai žaidimų pasirinkimus įtakoja ir filmai, filmukai kuriuos vaikai žiūri, knygos, kurias jie skaito, ar draugai, su kuriais jie bendrauja.

Vaidmenų žaidimai leidžia vaikams išsivaduoti nuo tikrovės apribojimų. Jie susitapatina su savo pasirinktais herojais, įsivaizduoja įvairias situacijas ir pritaiko joms tinkamus veiksmus. Taip je formuoja įgūdžius, kurie jiems bus naudingi ateityje...net jei jie vaidina robotus.

Smagaus žiūrėjimo!