Ar darbdavys buvo teisus,suteikdamas informaciją?

15. Nov, 02:29

Laba diena. Iskilo toks kl ,kuris vercia susimastyti-ar darbdavys buvo teisus,suteikdamas tokia informacija?.O reikalas toks.-Mano vyro buvusi zmona ,buvo atvykus pas ji darbovieten ir prase gaunamu pajamu pazymos(kad kazkokiom -kompensacijom-pasalpom gauti).Darbdavys(t.y administracija suteike visa informacija,isduodama tryju men atlyginimo pazyma.)As suprantu jei prasyciau as-teiseta jo zmona,pagal antra santuoka,o ne pirmoji-kur jau nutraukta santuoka. Taigi ir iskilo kl Ar darbdavys buvo teisus,teikdamas tokia informacija?Ar nebuvo pazeistas mano vyro asmeniskumas? Juk tada gali betkas ateiti ir sakyti -man reik tokio ,ir tokio zmogaus duomenu apie pajamas,ir t.t. Pridursiu-alementus jai-uz du vaikus- kas men perveda per darboviete-t.y kiekviena men yra atskaiciuojama nustatyta sumu. Labai aciu uz atsakyma,nes iskilus tokiai situacijai,susirupinom ,kaip yra istikruju.Negi visi duomenis gali buti tokie atviri,ir prieinami.Net ir buvusei zmonai.Aciu.

18. Nov 2011, 17:14

Jei man trugdytu, neatrasyciau 😉 Neatsiprasinek. Puikiai zinau kaip nezinia zudo... Kiekvienas zmogus gi neismanys visu dalyku, todel jei galiu patarti ar tiesiog suteikti info kitam zmogui, tai man nesunku 😀

18. Nov 2011, 17:03

Na Gvozde saunu kad tavasis rado iseiti.Aisku saunu tureti kazka savo(versliuka koki),ir nebuti priklausomam nuo darbdavio,bet ir tai pradeti reik tureti .kazkokia pradzia,ir galva.Na ka kolkas pabusiu priklausoma nuo "sefo",bet niekada nelieka atmesta mintis ,tureti kazka savo,nors ir nelabai galingo.😀
Na tikrai nors ir nepazistu jusu,bet tikrai dziugu kai zmogui sekasi.To ir linkiu jum.😀
Na blin gal nesutrugdziau jusu savo kl ,bet tikrai malonu buvo pasidalintinuomonem,informacija.Tikrai dziugu kai yra zmoniu kurie gali tau patarti.Aciu.
Na gal perdaug nesutrugdziau jusu.😀😉

18. Nov 2011, 16:48

Dabar jau ir patentus galvoja pasiimti, nes isidirba po truputi ir klientu netruksta 😀

18. Nov 2011, 16:47

Taip buvo pas mano vyra darbe, kai sefo paprasydavo algos, tai tipo nesurinko pinigu, tiekejai neatsiskaito ir t.t., o suneliui nupirko nauja masina, pats visur vazineja atostogauti, buteliuka su mentais geria ir dar ne bet ka geriau, o tokia degtine, kuri eiliniams mirtingiesiems neiperkama 😀 Isejo vyras is to darbo su kolega ir pradejo patys ant saves dirbti, na tai kai sitaip, tai zinai ka uzdirbi ir visi pinigai tau eina, o ne sefui.

18. Nov 2011, 16:17

As cia tik seip uzklausiau.Na as suprantu dabar daug tokiu imoniu,nelabai mokiu,bet kaip kai kuriu paklausiu visi "nudurnina" ko ten sedziu,nes visiem kitose laiku moka.Aisku cia reik kaip sakot VISIEM suinteresuotiem but ,kad laiku sumoketu-bent jau pasistengtu.Aisku as tikrai nemirstu,kaip sakoma😀(juokauju)nes vyras dar gauna ir laiku,bet ir savotiskas siutas ima,bei kazkiek jauciasi ir pinigu stygius(3men nieko negavus)kad dirbi,ari,is taves reikalauja ,o atliginimo dar nera.Aisku pasirstam mes tarpusavyja kolektyve,bet taip ir lieka ,o uzklausus kada bus ,pazadai -bus kazkada ,gal penktadieni(ntaji)
O del darbo inspekcijos,cia viena -rugpjuti buvo kreipusis-jai ismokejo,(nors ji ir pati buvo parasius dar iseinanti is darbo del algu nemokumo,sutarties nesilaikymo),ir gavo bauda -isakyma visiem uzmoketi uz veluojamus du men.Taigi buvoi isliginta skola,o dabar vel-trukt uz vadziu ,vel ispradziu.
Na turbut reiks anonimisku budu kreiptis daugumos darbuotoju vardu-lai vel judina,nes mum reik sendien valgyti ,o ne po Nauju Metu.😀

18. Nov 2011, 15:35

Mumu, tai cia standartine darbo sutartis, visada yra algos uz praejusi menesi ismokas iki kito menesio 15 dienos. Taip reikalauja istatymas. As pagalvojau, kad sdar papildomas punktas itrauktas del veluojanciu algu. Cia zinok visur tas pats... As atsimenu pries 3 metus kai dirbau pas viena toki frukta, tai kai paprasydavau algos, klausdavo KAM TAU REIKIA, NEGI VYRAS NEUZDIRBA... Nu as kaip durnike kiekviena karta jam primindavau ir aiskindavau, kad turim nusipirke nama, kuri reikia remontuoti. O viena karta neiskentusi pasakiau, kad rytoj neatvaziuosiu i darba, nes neturiu uz ka degalu nusipirkti. Nu zodziu tai vargau puse metu, po to netekusi kantrybes isejau. Jei kreipsiesi i kokia darbo inspekcija, tai tada atras buda kaip tave isjoti is darbo, jei eisi ir prasinesi ar grasinsi, kad iseisi, tai ir pasakys tau ei, norinciu dirbti eiles. Tokia realybe. Geriausia iseitis visiems darbuotojams sustreikuoti, tik protingai, kad nepazeistumet streiko taisykliu. Ateinat i darba kaip priklauso laiku, taciau nedirbat nei vienas ir laukiat, kol ismokes algas, o kai ismokes, tada jau galite pradeti dirbti.

blogietee blogietee 18. Nov 2011, 15:21

na dabar dėl algų nepašokinėsi, kažkur kreipsies, tai po to gražiai iš darbo išeit paprašys

18. Nov 2011, 15:07

kiek dabar yra tokiu darbovieciu!!!!!!!!!!!!!!!!mano darbe taip pat veluoja po 2men (kol kas dar nedirbu,bet kolegiu info)na ir niekas nieko.dabar kaip kas moka,taip tas ir soka

18. Nov 2011, 15:00

Ne kad veluotu,o kad bus mokama alga- viena karta men(be avansinio mokescio,nedalinus)-nuo 5 iki 20d.Tad jai taip tai uz Rugseji turejo sumoketi nuo sSpalio 5 iki 20d,O uz Spalio men -nuo Lapkricio 5 iki 20d.
Omes negave dar uz Rugseji,uz Spali algu,o tuoj jau Gruodis neuzilgo (kur turetu kaip ir uz Lapkriti moket)-Taigi mum veluoja sumoketi,dvieju men uzmokesti.

blogietee blogietee 18. Nov 2011, 14:44

tai ir parašyta, kad gali vėluoti iki 15 d.

18. Nov 2011, 14:40

Tai jei teisingai supratau, darbo sutartyje jus sutikote, kad algos gali veluoti? Bet tai turejo buti ir parasyta, kiek maximaliai dienu gali jos veluoti. Jei to nera, tai nezinau... Speju jus isdure tada...

18. Nov 2011, 14:38

Sirdingai Jums Aciu abiem uz informacija.Malonu kad galima pasikonsultuoti rupimais kl.Aciu.
Ir cia dar gal ir visai ne i tema,bet atskirai neuzvesiu temos,o prie savojo uzklausiu.Na as jau pradejau dirbti po dekreto(2m) Taigi reikalas tas kad veluoja algos,jau Lapkritis i pabaiga eina o mes negave pinigu uz -Rugseji,Spali.Na sutartyja parasyta po kure pasirasem kad sutinkam su tuo."Darbdavis isipareigoja atliginima moketi viena karta men ,nuo 5d iki 20d ".Taigi ar jis nepazeidzia darbo kodekso ,veluodamas ismokas(,t.y ,akivaizdu kad yra pazeidziama musu darbo sutartis).Ir jai butu koks punktas(kurio nera sutarti),kiek gali uztrukti-veluoti,darbo uzmokestis(kiek men)Aciu.

18. Nov 2011, 14:04

Na va Mumu, dabar tai jau gali rimtai buti rami, kad teisybe tavo puseje, gerb. musu MK teisininkas Aurimas patvirtino mano nuomone. 😀

17. Nov 2011, 17:10

Aciu, tikiuosi pades mano info 😀

17. Nov 2011, 17:10

Taigi dabar busim ramus,kad teisybes yra ir musu puseja,ir mes pilna teisia turim tai sudrausminti,bent jau tiek kiek yra tiesos musu puseja.Na o jai ji nori del kokios kompensacijos pajamu typo kiek alementu atskaitoma-pervedama jai,tam juk yra bankai.Nes as ir gaunu is BUVUSIO alementus ,ir po jo darbovete nelakstau jai reik pazymos ,del sumos o imu savo banko saskaitos israsa kur yra alementu pervedama suma.Ir jo pilnai pakanka ,nereik originaliu israsu is imones.

17. Nov 2011, 17:03

ACIU tau Gvozde sirdingai uz informacija.Na kita katrt busim atydesni,ir darbdaviui uzdrausim tai platinti.Kas ten zino dabar ,gau neviena pazyma tokia buvo suteikta,tik dabar apie tai prabilo.Taigi dabar drasei gales manasis issiaiskinti-kas-kaip,nes k
Aciu Tau ,ir duok Dieve Tau sveikatos.

17. Nov 2011, 16:56

Taip, ir as manau tavo vyras turetu pasikalbeti su darbdaviu, kad be jo sutikimo niekam nebutu atskleidziami jo asmeniniai duomenys.

17. Nov 2011, 16:52

Parasysiu kad jis suzinojo apie isduota pazyma,atejus administratorei ir pasakius-Buvo atejusi tavo BUVUSIOJI ir prase pajamu pazymoss,mes jsuteikem.Paklausus manajam-Kaip galejot.Buvo atsakyta-Negi gaila ,jai praso.
As dar suprasciau kad jam pries tai zinant kad yra prasoma tokia pazyma,gal ir gali suteik,maniskiui leidu,bet ne tada kaip suteikia,tik poto pranesa kad davem,tokiam ,ir tokiam zmogui.
Na reiks tada su darbdaviais jam nuodugniau pasisneketi,kad kita kart nesuteikinetu be jo zinios,ir leidimo.
.Beto taip -tai jo abu vaikai bendri,ir abu savotiskai atsakingi uz ju gerove,bet kai is aplinkiniu pasiklausai,mamyke linkusi alementus ir savo reikmem leisti,o manajam reik vis pinigais sefuot(neskaitant alementu ,kur gauna-nes mama vis neduoda,neperka jiem)Jai vienas surelis,ar kiausinis -abiem per puse pusryciams,o pati savo savimyle,kirpykoj chemini dedasi,ar kavinej valgo,kad tik vaikai nematytu.Kur dar perkamos masinos,benzas,o vaikam ner pinigu -dzinsams.Oi sorry isliejau biski nuoskauda ,pikti.😀😉

17. Nov 2011, 16:51

O jei ji uzsimanytu didesniu alimentu, tai teismas pats tiesiai is darbdavio prasytu ir gautu pazyma apie to zmogaus pajams, nei buvusiai zmonai, nei vyrui nereiketu tuo rupintis.

17. Nov 2011, 16:48

As manau, kad tokias pazymas isduoti tretiesiems asmenims galima tik teismo sprendimu arba esant rastiskam darbuotojo prasymui. Juk imoneje be darbuotojo rastisko prasymo, paciam darbuotojui net isakymo priimti ji i darba kopijos negalima isduoti - su tokiu variantu esu pati praktikoje susidurusi ir gavusi velniu uz tai, kad isdaviau kopija be rastisko prasymo. Na is to, kaip darbdavys atsake tavo vyrui, tai visiskai aisku, jog jis neismano istatymu ir jam dzin. Matyt ta buvusi zmona mokejo graziai paprasyti...

17. Nov 2011, 16:34

Sveikutes.Aciu mamikes uz informacija.Ji sake kreipdamasi sake kad -Reik kazkokiai kompensacijai i savyvaldybe pristatyti.O maniskio vadovas sako daviau ,motyvuodamas tuo-Negi gaila ,jai praso.
Taip alementus moka-atskaiciuoja,pagal teismo nutarti-t.y tokia suma kokia nustatyta.Maniskis kl -gal teiravosi pazymos kokia alementu suma yra atskaiciuojama.Jam buvo pasakyta --Prase gaunamu pajamu pazymos.
Aciu Gvozde uz duomenis,as ir taip manau kad yra nuostatai-kas galima,o ko ne.
Na aisku yra dar vienas punktas -Jai ji sugalvotu didinti ismoku suma,tai turetu kreiptis i teisma,ir jai pvz jai tvarkant tokius popierius-padidinimo alementu-ir pirireikus jai tokiu pazymu (apie mano vyro gaunamas pajamas)negi tik uztenka nueiti,ir pazyma rankose.Manau tokiu atveju -teiseja reikalautu is maniskio,o ne buvusioji lakstytu.

17. Nov 2011, 16:11

Iseitis viena - vyras pats turi nueiti i savo darbovietes administracija ir paklausti kokiu teisiniu pagrindu buvo isduota jo buvusiai zmonai pazyma. Ir nereikes cia diskutuoti ir spelioti gali ar negali 😉

liuks liuks 17. Nov 2011, 16:06

O kur parasyta,jog negalejo isduoti tokios pazymos manau,jei tai butu neteiseta,tai niekas butu ir nedaves,o buvusi zmona galejo paprasyti,bet neprase ir nuejus susitvarke viska pati galbut,jei reikejo skubiai ir ji negalejo laukti.Su tuo kitu asmeniu vyra visa gyvenima sies vaikai,tai nemanau,kad cia svetimas zmogus,

17. Nov 2011, 15:57

Siuo atveju vyras ne mires. Buvusi zmona turejo paprasyti paties vyro, kad paimtu pazyma. Zodziu esme ne tame kam ta pazyma reikalinga, o tame, kad darboviete be darbuotojo sutikimo kitam asmeniui negalejo isduoti pazymos.

liuks liuks 17. Nov 2011, 15:50

P.S.Bet man atrodo darbdavys turi paprasyt irodancio dokumento kaip istuokos liudijimo ar mirties liudijimo.

liuks liuks 17. Nov 2011, 15:43

Manau,kad darbdavys teisus,nors mano mama su teciu niekada nebuvo vede tik gyveno kartu,bet jam mirus tvarkant dokumentus reikejo pristatyt pazymas is tecio buvusiu darbovieciu,tai jei ju neduotu,tai kaip jas kitaip paimt,nes zmogaus neprikelsi.Kita vertus tos pazymos reikalingos ju bendriem vaikam,o ne jai asmeniskai ir ji tuo labiau su ta pazyma nieko blogo nepadarys.

17. Nov 2011, 14:50

Esu visiškai tokios pat nuomonės kaip ir gvozde, jei yra teismo nutarimas ir jis tvarkingai atlieka pareigą ir moka vaikams nustatytus alimentus, tai jo BUVUSI žmona yra visiškai nesusijusi su jo finansiniais reikalais.

17. Nov 2011, 14:24

Na o as linkusi manyti, kad tokia informacija yra grynai asmenine paties tavo vyro. As dirbu buhaltere. Ir pazymos tikrai neisduociau niekam, net teisetai zmonai. Cia reiketu pasidometi istatymu, bet manau, kad tokia pazyma is darbovietes prasyti turi teise TIK PATS DARBUOTOJAS. Pagal teismo sprendima ji gauna alimentus, kuriuos darboviete nuskaiciuoja is vyro algos. Ir isvis, prie ko cia jai buvusio vyro pajamos, jei ji su juo negyvena, o jis tvarkingai moka alimentus, tad jokioms pasalpoms gauti yra visiskai nereikalinga buvusio vyro, su kuriuo negyvena ir yra issikyrusi, neturetu figuruoti jo pajamos. Tavo vyro vietoje, savo darbovietes administracijoje paprasyciau parodyti istatyma, kuriuo vadovaujantis buvo isduota pazyma.

17. Nov 2011, 14:09

mano manymu,kad teisinga.ji gi is ''oro'' negaus tokios info,tuo labiau,kad ju abieju tie vaikai

16. Nov 2011, 21:19

nesu pilnai isitikinus,bet man atrodo jei turi bendru vaiku tai turi teise buvusi zmona gaut tokia informacija,nes ta pasalpa tikriausiai ant vaiku daris,o jie jug abu skaitosi tevai

1 2