Auklėtojos: "Šį kartą mes Saulės neįkalbinėjome valgyti"

Auklėtojos: "Šį kartą mes Saulės neįkalbinėjome valgyti"

07. Oct 2013, 10:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Praėjusi savaitė projekto Į darželį su SAULE" dalyvei Saulutei mokyklėlės “Strazdanėlės” Vaikų priežiūros centre „MINIdarželis“ buvo ypatinga. Tėveliai paklausė psichologės patarimo ir nutarė dukrytę darželyje palikti visai dienai.

Kaip Saulytei sekėsi, pasakojo mamytė Ilona. Tačiau daugiausiai mergaitę mato grupės auklėtojos, kurios praleidžia su ja visą dieną, tad jų ir paklausėme - kuo įdomi ir turininga buvo praėjusi savaitė Saulutei jų akimis.

Auklėtojos Rita ir Marta:

Praėjusią savaitę manėme, kad jokių pokyčių nesulauksime, tačiau Saulė mus maloniai nudžiugino. Pagaliau pradėjo jaustis laisviau, bendrauja su vaikais, susirado draugų. Mielai dalyvauja užsiėmimuose ir bendroje veikloje.

Kadangi Saulė darželyje pradėjo pasilikti visą dieną, galvojome, kaip čia bus su pietų miegeliu. Tačiau viskas vyko labai sklandžiai. Kai pasakėme, kad eisime pogulio, jokios neigiamos reakcijos jos veide nepamatėme ir labai nudžiugome. Saulutė kartu su visais vaikučiais nuėjo ir atsigulė į jai skirtą vietą.

Pirmą dieną Saulė iš namų atsinešė krokodilą – jis turėjo padėti jai užmigti ir susapnuoti gražius sapnelius, į kuriuos turėjo ateiti animacinio filmuko herojus Bonifacijus ir kiti...Taip savo būsimus sapnus aiškino Saulė :).

Ji greitai užmigo ir mes tuo labai džiaugėmės. Atsibudusi Saulutė buvo linksma, žaidė su vaikais ir buvo matyti, kad pasilikimas visai dienai nesukėlė jai streso. Taip klostėsi visos savaitės dienos.

O kaip gi su valgymu? Atėjus pusryčių metui, ji atsisėdo su visais vaikais prie stalo. Ir štai didžiausias pasikeitimas - ji pradėjo valgyti! Pirmadienį ji paragavo pusryčių košės porą šaukštelių ir pietums porą šaukštų sriubos. Šį kartą mes jos neįkalbinėjome – galvojome, ateis laikas ir valgys.

Kitomis dienomis Saulutė pradėjo valgyti daugiau. Šiek tiek pavalgiusi jį pasakydavo: „jau pavalgiau“ ir pati eidavo pasiimti antro patiekalo. Neįtikėtina! Pastebėjome, kad skaniausiai Saulė valgo pavakarius :)

Tad štai tokia buvo Saulutės pirmoji savaitė, kai darželyje liko visai dienai. Pokyčiai tik į gera!

Sekite trimetės Saulutės žingsnelius į darželį projekte

 Į darželį su SAULE

20130912194032-54521.jpg

07. Oct 2013, 11:01

Ilgesni laika pabuvojo,išalko,tai ir valgė 😀 šaunuolė Saulutė 😀