Mamafox dienoraštis: Pavargstame ne nuo gyvenimo, o nuo savo minčių

Mamafox dienoraštis: Pavargstame ne nuo gyvenimo, o nuo savo minčių

09. Sep 2013, 07:46 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamyčių klubo narė Mamafox kas savaitę dalinasi dienoraščiu apie subtilią šeimos bėdą - dukros, kuriai dabar jau keturiolika, šlapinimąsi naktimis į lovą. Tai V jos blogas.

Mamafox dienoraštis I

Mamafox dienoraštis II

Mamafox dienoraštis III

Mamafox dienoraštis IV

Kokia bus nauja diena priklauso nuo to, kokios mes nuotaikos užmiegame ir kokių minčių kamuojami prabundame. Ir, manau, su dešine ar kaire koja išlipame  iš lovos, tai neturi įtakos mūsų dienos kokybei :)

Visi mes turime begalę problemų ir mūsų rūpesčiai visada yra patys didžiausi. Tad jeigu mes nustosime dejuoti, kaip mums sunku ir kokie mes nelaimingi bei atkreipsime nors šiek tiek dėmeso į šalia esantį žmogų - mes tapsime pakantesni...O jeigu dar savo šypseną paskolinsime surūgusiam ir valdžią keikiančiam kaimynui...Taip, Viskas priklauso nuo mūsų namų, nuo šeimos, nuo to, kaip mes vienas kitą stipriai mylime.

Mano šeima laikosi nerašytos taisyklės: niekada nekalbėk apie savo bėdas, nes 20% žmonių tai nerūpi, o kiti 80% - jaučiasi laimingi, kad tu jų turi (Lou Holtz).

Vyriausiajai dukrai jau 14 ir ji turi šią šlapią problemą. Ji labai protinga ir puikiai suprantą esamą padėtį. Aišku, jai taip pat būna dienų, kai tik prabudus norisi verkti ir visas pasaulis, rodos, nusiteikęs pries ją. Neslėpsiu, kiekvienais metais vis sunkiau su tuo susitaikyti, bet išaušta kitas rytas ir širdies nerimas išnyksta, nes kartu randame raminančių minčių.

Kiekvienam ateina savas laikas ir viskas praeina savo laiku.

Niekas negali pasakyti, kada enurezė pasitrauks. Aš manau, kad taip pat ir gydytojai negali nuspėti, kelerių metų viena ar kita mergaitė subręs. Statistika sako, kad dabar mergaitės daug anksčiau subręsta – apie 10-13 metų amžiaus, bet jeigu kai kurios mergaitės suserga moteriškom ligom sulaukusios tik 15-16 metų- tai dar ne tragedija.

Tad mes tikimės, kad mūsų laukimas neprailgs ir Enurezė, netekusi kantrybės, pasitrauks iš mūsų šeimos :)

 Mamafox

20130804201647-99202.jpg

Palaikymo ir patarimų ieškok www.vaikuenureze.lt!