Pradedu lankyti mokyklą: pirmosios savaitės mokykloje

Pradedu lankyti mokyklą: pirmosios savaitės mokykloje

22. Sep 2018, 14:13 motinysteveza motinysteveza

Rugsėjis lekia tokiu greičiau, kad net nepajautėm, kaip praėjo trys mokslo savaitės: čia pirmadienis, čia penktadienis. Bet vis dar jaučiuosi, kad tik įsivažiuojam, dar iki galo neįėjom į ritmą. Grafikai kaip ir susidėliojo, bet dar truputį keičiami.

Aktualiausi rugsėjo mėn. reikalai:

*Ką greitai ir sveikai (daugmaž) papusryčiauti

*Ką įsidėti užkandžiams į mokyklą

*Kaip grįžti iš mokyklos

*Kada ir kiek ilsėtis, kad nepervargtų

*Kada patogiausia atlikti namų darbus

*Ar laiminga grįžta iš mokyklos?

 20180922140231-38821.jpg

Rytais keliasi pačios mokinukės žadintuvų pagalba, apsirengia, nusiprausia, o tėtis suruošia pusryčius. Man dabar kaip tik bemiegių naktų periodas, kai mūsų mažiausiajai kalasi dantukai, tad iki plaukų šukavimo aš galiu pamiegoti. Pusryčiams paprastai: dažniausiai dribsniai su kefyru, karšti sumuštiniai ar kiaušinienė. Į mokyklą: batonėliai, riešutai, tie patys sumuštiniai (jie būna tik su daržovėmis be mėsos -kokius labiausiai mėgsta), obuolys, bananas, morkytės, agurkai. Valgykloje susitarėme, kad pirks tik vieną bandelę (čia tas momentas, kai smagu pačiai nusipirkti). Tėtis nuveža iki mokyklos.

Tik praėjusią savaitę nusistovėjo pamokų tvarkaraštis: 3 kartus per savaitę – 5 pamokos, 2 kartus – 4, įskaitant klasės valandėlę. Baigiasi arba 11.40 arba 12.45. Labai gaila, kad kūno kultūra vidury pamokų – sutaupytume laiko. Dvi savaites atvažiuodavau pasiimti, o su kūdikiu ant rankų ne taip paprasta – kaip tik pietų miegas, kurį galėčiau išnaudoti darbams, o ne važinėjimams. Tad nusprendėm, kad iš mokyklos turi grįžti savarankiškai. Google maps rodo, kad nuo dabartinių namų (lapkritį laukia mūsų didelės permainos – nauji namai, kurie žymiai arčiau mokyklos!) iki mokyklos lygiai 2km -ėjom -daugoka. Tad nupirkau autobuso el. bilietą, išmokom naudotis viešuoju transportu – pavažiuoti dvi stoteles – paprasta ir daug laiko susitaupo. Juolab iki stotelės nėra jokių gatvių, o pėsčiomis einant reiktų pereiti netgi dvi. Taigi nuo trečios savaitės Mila grįžta pati viešuoju transportu. Antradienį ir ketvirtadienį įsiterpia smuiko pamokos – čia turės išmokti nuo mokyklos iki miesto centro (su persėdimais) nuvažiuoti pačiai. Bandys jau kitą savaitę.

Grįžusi namo, pirmokė turi 2-3 val. poilsiui (iki treniruočių), pietums ir namų darbams (išskyrus antradienį ir ketvirtadienį). Sakysit, kad pradinėje negali būti namų darbų. Bet mūsų mokytoja užduoda tai vieną eilutę raidelių ar skaičiukų parašyti, ar kokią užduotėlę atlikti, kurios nespėjo mokykloje. Visą informaciją matome TAMO dienyne – labai patogu. Dar kasdien turi persikrauti kuprinę – kad nesinešiotų visų vadovėlių. Šiuo metu su tėveliais sprendžiame papildomų spintelių klausimą, kad mokykloje galėtų palikti vadovėlius ir dailės priemones. Tikrai palengvėtų, jei jų nereiktų nešiotis. Kol kas organizuoti laiką, susidėti kuprinę ne kasdien, bet dažnai padedu, nes matau, kad pirmokėlei būtų per sunku. Namo grįžta iki 19 val. – laisva valanda iki miego yra JOS. 21 val. ji jau turi gulėti lovoje.

20180922140453-50829.jpg

Tai tokie pirmieji mokyklos įspūdžiai ir reikaliukai! Kol kas Mila grįžta su šypsena iš mokyklos :)

floryte floryte 23. Sep 2018, 11:34

Oho, kokia savarankiška Mila!👍🌷