Ruošiamės rugsėjo 1-ajai

Ruošiamės rugsėjo 1-ajai

28. Aug 2020, 12:08 epaskeviciene epaskeviciene

Skaičiuojame paskutines vasaros dieneles... Vasara pralėkė šuoliais, laikas pasitikti rudenį su naujais iššūkiais ir lūkesčiais. Viltė tiesiog skaičiuoja dienas kada vėl pamatys klasės draugus, o man galvoje daugybė klaustukų. Jau vien kaip atrodys ugdymo procesas dabartinės epideminės situacijos fone kelia nemenką susirūpinimą. Bet kol kas tegul tai lieka mokyklos administracijos galvos skausmu. Kaip jau minėjau Viltė labai laukia mokslo metų. Užduoda nemažai klausimų susijusių su mokykla. Kur bus jos klasė? Kokia bus mokytoja? "O jeigu man nesiseks taip kaip noriu?O jeigu suklysiu?".. Stengiuosi atsakyti į kiekvieną jos klausimą, kad liktų kuo mažiau klaustukų. Tačiau vieną nusivylimą jai jau teko išgyventi sužinojus, kad į mokyklą pirmąją dieną ją galės lydėti tik vienas iš tėvelių. Paaiškinome, kad tokia tvarka, tačiau vaikas vistiek nusiminė. Nusiminiau ir aš, nes jau seniai buvo sutarta, kad ją lydės tėtis. Viltė sakė su tėčiu jai drąsiau. Labai gaila, kad tokią svarbią dieną negalėsiu būti šalia. Bet tvarka yra tvarka. 

Visos reikalingos priemonės pirmokėlei jau suruoštos. Kuprinė, penalas, mokyklinis švarkas, sąsiuviniai ir t.t. Brangiausias pirkinys buvo kuprinė. Investavome į ergonomišką ir patogią, tikintis, kad tarnaus ne vienerius metus. Mūsų mokykloje pilnos uniformos nereikalauja, užtenka tik švarko, tad čia pavyko sutaupyti. Taip pat džiaugiamės, kad šiais metais mūsų rajono savivaldybė pirmokėliams dovanos "Pirmoko kraitelį". Kai gausime būtinai pasidalinsiu jo turiniu, o žadėta, kad bus sudėtos svarbiausios ir reikalingiausios priemonės mokyklai. Tai taip pat koregavo pirkinių sąrašą, jį patrumpinant. Kadangi vyresnis sūnus eis į 2 - jąją klasę patirties apsipirkime jau turiu, sudėtinga nebuvo.  Iš viso Viltės pirkiniams mokyklai išleidome apie 110 eur. 

Didžioji diena ne už kalnų, tad visiems linkiu gražios Rugsėjo 1 - osios šventės! O jeigu yra tokių kaip aš kurie ne savo noru lieka už mokyklos durų, nenusiminkite, juk smagiausia šventės dalis visada gali būti šeimos rate :)