Susipažinkime!

Susipažinkime!

21. Aug 2021, 13:26 ŽivilėŽi ŽivilėŽi

Taip, mano Pirmagimis dar atrodo vakar verkė, kad nenori į darželį, o šiandien jau nuleidžia akis išgirdęs klausimą- pasiruošęs į mokyklą?
Nuleidžiu akis ir aš, nes pati nesu pasiruošusi jo mokyklai. Nors daugelis sako, kad pirmokui galima būti išsiblaškiusiu ir pasimetusiu dar, tačiau norisi išleisti drąsų ir paruoštą vaiką. Taigi, trumpai apie Pirmagimį. Beproto mylimas ir lepintas, ko pasekoje turiu labai jautrų ir palepintą berniuką. Nedrąsus, kolektyvo stebėtojas- toks yra tarp mažiau pažįstamų žmonių. Aktyvus ir nenuorama, be galo išradingas išsisukinėjimuose nuo darbų (žaislų tvarkymas, užduočių darymas ir panašiai), linksmas- toks yra artimųjų rate. Įtariu, kad mokykloje bus stebėtojas, todėl neramu, ar išdrįs klausti mokytojų, kai bus kas neaišku. Kitas neramus dalykas- kiek naudingos informacijos parsineš galvytėje, nes sunkiai kaupiasi ir susikoncentruoja. Tad laukiam atsiskleidžiant charakteriui naujame etape. Pomėgių turi nemažai- visi aktyvūs žaidimai lauke. Stalo žaidimais nelabai domisi, išskirtinais atvejais ir labai prašant. Ir nors sunku išlaikyti jo dėmesį ties viena veikla, mėgsta konstruktorius. Čia jau gali sėdėti ir dėlioti. Iki pirmųjų klaidų. Nemėgsta klysti, tuomet meta ir eina kita veikla užsiimti. Tad toks charakteris, kad sunku suprasti- ne visada patinkanti veikla domina ir ne visada lauktas poelgis įvyksta. Ir viskas išryškėjo gimus sesei, kai daug laiko skiriama mažylei.
O koks pasiruošimas mokyklai mūsų šeimoje? Na, vasarą paskyrėme atostogoms kaime pas senelius. Linksmai, aktyviai ir atsipūtę. Rugpjūtį pradėjome prisiminti raideles, rašymą, skaitymą.Tad beliko susipirkti mokyklinius reikmenis. Pirmoji diena- Pirmagimis absoliučiai liko nesužavėtas vaikštinėjimu ir ieškojimu, gavau prašymą viską nupirkti savo nuožiūra. Nustebino. Tad kitą dieną keliavome su piktumais,o aš toliau laikysiu "čiurus", kad viskas bus naudojama mokyklos suole! Kadangi mokykla turi reikmenų sąrašą, jį ir nupirksime. Pati mokykla- ne ta, kurios norėjome, bet ta, kuri priklauso pagal vietovę. Gavome pradinę mokyklą, keliavimo atžvilgiu patogi vieta, o mokyklos teritorija uždara. Tad kol kas tiek techninių žinių.
Na ir ką, toliau ruošiamės!

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 23. Aug 2021, 10:30

Visoms dar sykį primenu: PAGRINDINĖ NUOTRAUKA turi būti HORIZONTALI, nes kitaip sistema ją apvers, o jei neturite, tuomet kompiuteryje ją pakoreguokite - "nukirpkite", kad būtų horizontali. Ir dar - kai keliate foto į patį tekstą, jas šiek tiek sumažinkite, kad irgi neapsiverstų 😀