Po nemažos pertraukėlės sugalvojome padaryti picų dieną namuose. Picas kepti mums patinka, nes kiekvieną kartą galima improvizuoti, dėti ant picų viršaus tai ką turime ir mėgstame. Šį kartą nusprendėme išbandyti laimėtą "Dobele" picos tešlos mišinį. Iš tokio vieno 400 g. pakelio mišinio išėjo keturios maždaug 23 cm. skersmens picos. Nesitikėjau, kad iš taip greitai, lengvai ir paprastai paruošiamo tešlos mišinio galima iškepti tokias gardžias picas. Dalinamės vienos iš keptų picų – picos su malta kiauliena, alyvuogėmis ir paprikomis receptu.
Keturių picų padams reikės:
“Dobele” picos tešlos mišinio
200 ml. Vandens
40 ml. Aliejaus
Vienos picos paviršiui:
150 g. maltos mėsos
50 g. žaliųjų alyvuogių be kauliukų
Pusė nedidelės raudonosios paprikos
80 g. tarkuoto mėgiamo sūrio (naudojau įvairių sūrių mišinį picai)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
Prieskonių maltai mėsai
Vienos picoss padažui:
100 g. konservuotų pomidorų savo sultyse
1 skiltelė česnako
1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis džiovintų bazilikų
Taigi pirmiausia ruošiame tešlą picai. Kaip nurodyta gamintojo tai yra:
Mišinį beriame į indą, pilame 200 ml. vandens ir 40 ml. aliejaus. Išminkome tešlą ir leidžiame jai pailsėti apie 15 min. Labai paprasta, manau tai sugebėtų net gi vaikas!
Per tą laiką pasiruošiame kitus produktus picai:
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame maltą mėsą, pabarstome maltai mėsai skirtu prieskonių mišiniu, dedame smulkintą česnako skiltelę ir kepiname vis pamaišant maždaug 10 – 12 min.
Ruošiame padažą:
Susmulkiname pomidorus konservuotus savo sultyse, sutarkuojame skiltelę česnako, pilame alyvuogių aliejaus, dedame pomidorų pastos, beriame druskos, džiovintų bazilikų ir gerai išmaišome.
Ruošiame picos padą:
Tešlą padaliname į keturias dalis, iškočiojame ploną maždaug 23 cm. skersmens padą.
Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.
Ruošiame picą:
Picos padą ištepame pasiruoštu pomidorų padažu. Ant viršaus tolygiai paskirstę dedame kepintą maltą mėsą, beriame smulkintą raudonąją papriką, alyvuoges perpjautas pusiau, pabarstome sūriu.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 minučių.
Prieš patiekiant galima pabarstyti šviežiais ar džiovintais bazilikais, raudonėliais. Skanaus!
Ačiū "Mamyčių klubui" bei "Dobele".
P.S. Picos iškepė labai skanios ir patiko visai mūsų šeimai. Taip pat kepėme paprastą picą su kumpiu ir sūriu, http://life.lorjus.com/pica-su-vistiena-ir-pomidorais/ bei http://life.lorjus.com/pica-su-vistiena-ir-ananasais/
Super! Seilės jau renkasi 😃