,,Mano vaikystes Velykos''

,,Mano vaikystes Velykos''

02. Apr 2014, 13:50 ODISEJAaa ODISEJAaa

 

VELYKOS!!!! :) :) :)

 

Kiek pamenu visada laukdavome velyku, kiausiniu marginimo. Is vakaro su tevais margindavome kiausinius,visada svogunu lukstais. Prisirinkdavome ivairiu lapeliu,sakeliu,gelyciu,zolyciu dedavome ant kiausiniu ,risdavome merliukais ,siulais. Ir virdavome svogunu lukstuose. Oi kokie grazus gaudavosi.:)

Tevai nuovira pasilikdavo ,kai mes uzmigdavome arba ryte labai anksti nudazydavo dar kiausiniu. Juos ryta paslepdavo i kazka ideje kartu su saldainiais ar dar kuo. O Velyku ryta atsikele begdavome ieskoti kur Velyke paliko margucius mums.:) Smagu budavo nerealiai.:) Kai paauge buvom tada dar is vakaro darydavomes guztas, is samanu I bliuduka ar lekste ar kepure,gelyciu,zolyciu papuostas,kad Velyke turetu kur ideti margucius.

Per velykas dauzydavome ,ridendavome margucius.

Kai pradejome eiti I mokykla tevai isleisdavo jau ir velykauti,eidavome su kaimynu vaikais.Ko tik neparsinesdavome,saldainiu,kiausiniu,bandeliu ir net pinigu. Imdavome bendrai viska o pareje susede issidalindavome po lygiai visko. Veliau jau prasidedavo kiausiniu ridenimas.:)

Graziausia kiausini pasilikdavome,isdziudavo ir budavo kitais metais prisiminimas,buvome surinke nemazai tokiu suvenyru:D