Pasirausėme archyvuose ir surinkome mūsų narių sųstus įdomiausius blynų receptus. Gal kai kurie įkvėps jus naujiems eksperimentams arba rasite idėją ką gaminti per Užgavėnes. Primename, jog vis dar laukiame receptų "Originaliausias blynų receptas" konkursui!
1. Kodėlčia šokoladiniai blyneliai su varškės kremu
4 šokoladiniams lietiniams reikės:
- 250 ml pieno
- 25 g sviesto ir dar šiek tiek kepimui
- 1-2 šaukštų cukraus
- 1 šaukštas kakavos
- 2 kiaušinių
- 90 g miltų
- žiupsnelis druskos
- Papuošimui:
- 100 g pertrintos varškės
- 4 šaukštai kondensuoto pieno
Gaminame:
Į puodą pilame pieną, tuomet sudedam gabaliukais supjaustytą sviestą, beriam kakavą, cukrų ir druską ir nuolat maišydami kaitinam ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps.Tuomet visą šia masę perpilame į dubenį, mušame kiaušinius ir suberiam miltus. Mikseriu viską išplakam iki vientisos masės. 60 ml tešlos ir leidžiam į keptuvę. Keptuvę pasukiojam, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ir Šokoladinius blynelius - gražiai išdėliojame lėksštėje.
2. Kodėlčia čirviniai blynai
Tešlai:
- 300 gr. miltų
- 3 kiaušiniai
- 100 gr. sviesto
- 1 stiklinė pieno
- 3 šaukštai cukraus
- truputis vanilės
- Papuošimui:
- 100 juodojo šokolado
- 50 g lazdyno riešutų
Sviestą išsukti, įmušti po trynį, suberti vanilę ir cukrų ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, suberti miltus. Prieš kepant įmaišyti išplaktus baltymus. Įkaitinta keptuvė patepama riebalais,
Kol blynai vėsta, ištirpinamas šokoladas.
Dar šiltą šokoladą tolygiai tepti ant blynų ir pabarstyti smulkintais lazdynų riešutų gabaliukais, kokoso drožlėmis.
3. Kodėlčia nėriniuoti blynai
tešlai reikės:
- 1 kiaušinis
- 40 ml aliejaus
- 450 ml vandens
- 1 v. š. cukraus
- 400 g miltų
- žiupsnelis druskos
Visus produktus sudėti į indą ir suplakti plakikliu, kad neliktų tešlos gumulėlių. Tešlą supilti į plastikinį butelį su skylute kamštelyje ir piešti ornamentus gerai įkaitintoje keptuvėje.
Ir štai mūsų nėriniai
Nertus blynelius įdarome saldžio varškės kremu ir papuošėmė juodaisiais serbentais.
4. Kodėlčia sveikuoliški grikių blynai
Jiems reikės:
- 2 stiklinės virtų grikių
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 kiaušinis
- 2-3 šaukštai krakmolo
- Truputis druskos, pipirų, prieskonių
- Aliejaus
Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome, pakepiname, sudedame prieskonius ir viską sumaišome su grikiais, įdedame krakmolą. Lipdom blynus ir kepam aliejuje.
5. Jaldijos avižinių dribsnių blynai su uogomis
Reikia: 1 stiklinės avižinių dribsnių, 1 kiaušinio, 1 stiklinės uogų (šviežių arba šaldytų, šį kartą naudojom šaldytus raudonuosius serbentus.),2 - 3 šaukštų miltų (priklauso nuo to kokios uogos, jei šviežios užtenka tiek, jei šaldytos gali reikti ir 5, nes jos priduoda tešlai daugiau skystumo) cukraus pusę stiklinės ( taip pat gali prireikti daugiau jeigu uogos rūgštokos), druskos žiupsnelio ir avižinius drbsnius užpilame stikline šilto vandens, ir paliekame 2 - 3 valandom subrinkti. Uogas užpilame cukrumi, kad pasicukruotų.
Į išbrinkusius dribsnius įmušame kiaušinį, suberiame miltus, druską ir uogas. Viską gerai išmaišome. Įkaitintame aliejuje kepame blynelius.
Iškeptus pabarstėme tarkuotu šokoladu, vaikai dar pasiskanina cukrumi. cukrumi.
6. Mildute22 lengvi blyneliai
Reikės:
- 1 kiaušinis
- 2 st. pieno
- pagal skonį:
- cukraus
- cukraus pudros su vanile
- druskos
- cukraus sirupo
- 100 g tirpinto sviesto
- 10 valg. š. miltų
- 1 arb. š kepimo miltelių
Gaminimas:
-Išplakame kiaušinį su cukrumi, cukraus pudra bei druska. Įpilame pieno, maišom. Sumaišom miltus su kepimo milteliais ir beriam į kiaušinio plakinį.
-Supilam tirpintą sviestą ir viską gerai išmaišome. Leidžiame "pailsėti" 15 min.
-Ant nedidelės ugnies įkaitinam blynų keptuvę be riebalų.
-Neskubant kepam gražius ir lengvučius blynelius.
7. Jaldija manų blynai
Reikia:
- stiklinės pieno,
- 2 šaukštų manų,
- vieno kiaušinio,
- 2 šaukštų cukraus,
- žiupsnelio druskos.
- miltų tiek, kad tešla nebūtų kieta, nes blynelius reikia formuoti šaukštu (maždaug 3 - 4 šaukštų).
Gaminimas
Išverdame manų košę, kiaušinį suplakame su cukrumi. Kai košė vėsta, į ją sudedam likusius produktus ir gerai išmaišom.
Skardą pasitepam aliejumi, formuojam blynelius ir kepam orkaitėje, kol pagels.
Valgome su uogomis.
8. Jaldija fermentinio sūrio blynai
Jiems pagaminti reikia:
- 1 stiklinės miltų
- nepilnos stiklinės pieno
- 2 kiaušinių
- 150 g fermentinio sūrio
- nepilno šaukšto cukraus
- truputį druskos
Sūris sutarkuojamas burokine tarka. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami su cukrumi ir pienu. Baltymai išplakami iki standžių putų.Ant sūrio supilame trynių plakinį, suberiam miltus, pasūdome ir viską išmaišome. Vvvėliausiai atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Ir kepame.
Galima valgyti su majonezo arba pomidorų padažais.
9. Linestra blynai su varške
Reikės:
- 2 kiaušinų
- 200ml pieno
- Cukraus (pagal skoni)
- 200g Varškės
- Miltų
Trynį nuo baltimo atskirti,baltyma suplakti iki putų. Kiaušinio trynius,cukrų,pieną ir varškę gerai išmaišyti. į masę sukrėsti kiaušinio baltymą ir suberti miltus.Viska išmaišyti šaukštu.
Kepti ant įkaitinto aliejaus.
Rutyliux amerikietiški blynai su obuoliene
10. Utopijos morkų kokosiniai blynai
Šiems blynams reikės:
- 4 didelių morkų
- 2 kiaušinių
- 4-5 šaukštų cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1/3 stiklinės aliejaus
- 1,5 stiklinės kefyro
- 0,5 šaukštelio sodos
- 4 kaupinų šaukštų kokoso drožlių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- cinamono
- 1,5 stiklinės miltų
11. Linestra blynai su moliūgu
Mums reikės:
- Smulkinto moliūgo
- Miltų
- Pieno
- Druskos
- Cukraus
- 1 kiaušinio
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir druska. Įpilti pieno ir išmaišius įdėti miltus. Viską gerai išmaišome.
Pabaigoje įdedame moliūgą ir kepame keptuvėje.
12. Olenka cukinijos ir bulvių blynai
Blynams reikės:
- 200 g bulvių
- 200 g cukinijos
- 200 g fermentinio sūrio
- 2 v. šaukštų krienų
- 2 skiltelių česnako
- 4 v. šaukštų miltų
- 1 kiaušinio
- druskos
Padažiukui:
- 200 g grietinės
- 3 skiltelių česnako
- 1 arb. šaukštelio acto
- druskos ir daug pipirų
- žalumynų
Tarkuojame cukiniją per smulkią tarką, taip pat ir bulves (aišku, prieš tai viską reikia nuskusti), tarkuojame sūrį, smulkiai supjaustome česnaką ir įdedame krienus.
Masė turi būti tirštoka, kadangi man gavosi skysta šį kartą (cukinija buvo labai sultinga), tai įdėjau 4 v. nugriebtus šaukštus miltų ir 1 kiaušinį.
Į keptuvę įpilame aliejaus, jį įkaitiname ir dedame šaukštu tešlą
Apskrudiname iš abiejų pusių gerai. Ir ruošiame padažą
Sumaišome grietinę su actu, druska ir pipirais, smulkiai supjaustome česnaką ir sumaišome viską. Aišku, ir su paprasta grietine skaniai bus. Bet pagal receptuką toks padažiukas turi būti.
Ir patiekiame blynus su padažu, galima žalumynais pabarstyti.
13. Cukinijos ir virtų bulvių blynai
Reikia:
- cukinijos
- bulvių
- kiaušinio
- miltų
- krapų ir kruopelės druskos
Kaip gaminti?
Pirmas darbas- išsivirti bulvių.
Išvirtas bulves dar karštas sumaigyti šakute.
Cukiniją susmulkinti smulkia tarka.
Pridėti susmulkintas virtas bulves, kiaušinį, miltų, smulkiai pjaustytus krapus.
Tešlą išmaišyti.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepti blynus iš abiejų pusių iki aukso spalvos.
14. Kopūstų blynai
Blynams reiks:
- ketvirčio kopūsto
2 didelės morkos
-2 kiaušiniai
-keletas šaukštų manų kruopų
-pusė stiklinės miltų
-stiklinė pieno
Kaip gaminti?
Kopūstą ir morką smulkiai sutarkuoti.
Užpilti juos pienu ir užvirti.
Pamažu supilti manų kruopas, nuolat maišant, ir pavirti 15 minučių.
Gautą masę nuimti nuo ugnies ir atšaldyti iki kambario temperatūros. Tada pridėti druskos, mėgstamų prieskonių, kiaušinius, miltus.
Kepti keptuvėje iš abiejų pusių.
15. Gintarės bananiniai Užgavėnių blynai
Reikės:
- 1 banano;
- 1 obuolio;
- 1 stiklinės miltų;
- 2-3 šaukštai cinamono cukraus;
- 2 šaukštai kepimo miltelių;
- druskos;
- 0,25 šaukštelio sodos;
- 0,75 stiklinės neriebaus pieno;
- 1-2 kiaušinių;
- 2 šaukštai ištirpinto sviesto;
- uogienės
- kokoso drožlelių.
Bananą supjaustome nedideliais kubeliais. Pusę obuolio irgi supjaustyti smulkiais kubeliais.
Kiaušinius suplakti su cinamono cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišyti su bananais.
Suberti miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą, viską gerai sumaišyti. Paimti grūstuvą ir juo šiek tiek pagrūsti.
Iš tešlos kepti nedidelius blynelius. Puošiame likusio obuolio pusele.