Abortai bus uždrausti?

Abortai bus uždrausti?

29. May 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Seimas vakar dviejų balsų persvara ėmėsi svarstyti projektą dėl abortų draudimo.

 

 

Už Lietuvos lenkų rinkimų akcijos parengtą Gyvybės prenatalinėje fazėje įstatymo projektą po pateikimo balsavo 46 Seimo nariai, prieš buvo 19, susilaikė 25 parlamentarai, rašo Delfi.lt

 

Toliau projektą svarstys parlamentiniai Žmogaus teisių, Sveikatos reikalų bei Teisės ir teisėtvarkos komitetai. Projektas į plenarinio posėdžio svarstymą turėtų grįžti rudens sesijoje.

 

Pagal projektą, nėštumą gydytojas galėtų nutraukti tik tuo atveju, jei nėštumas gresia nėščios moters gyvybei ar sveikatai, arba yra pagrįstų įtarimų, jog nėštumas atsirado dėl nusikalstamų veikų. Nutraukti nėštumą esant aukščiau minėtoms sąlygoms būtų leidžiama, jei nuo nėštumo pradžios praėjo ne daugiau kaip 12 savaičių.

 

Lietuvoje nutraukti nėštumą šiuo metu leidžiama iki 12 nėštumo savaitės, be papildomų sąlygų. Kasmet Lietuvoje nėštumą nutraukti ryžtasi apie 10 tūkst. moterų.

 

Plačiau: Delfi.lt

Kokia jūsų nuomonė - ar reikia uždrausti Lietuvoje abortus? 

28. May 2013, 20:23

aš jau visiškai nebesuprantu, ką mūsų valdžia slepia, kuria, galvoja...

gintarerei gintarerei 28. May 2013, 20:02

kaip visada tai problema tik pagilins ir sukurs daugiau problemu. Kartais toks jausmas, kad tu "opiu" istatymu stumdymas palankus tik kazkokiems kitiems palams maskuoti. Cia kaip ir su pataisomis istatymui pries smurta pries vaikus...

28. May 2013, 19:57

ir įsigalės nelegalūs abortai, kurie kur kas žalingesni... arba važiuos į kaimynines šalis. Kuri jau nenorės gimdyt, ras kaip tą padaryti.

28. May 2013, 19:57

tada jau LT vyriausybė turėtų svarstyti ir kitą projektą- nemokama kontracepcija LT. Kitu atveju padidės našlaičių ir nužudytų vos gimusių.

gintarerei gintarerei 28. May 2013, 19:42

as nei uz nei pries abortus, tiesiog noretusi kad isvis tokio reiskinio nereiketu. Draudimai niekada nieko gera niekam neatnese, jei kokia moteryte pastoja jau n-taji karta ir vis darposi abortus, reiketu pagalvoti galbut sterilizuoti tokia, ar dar ka su ja daryti, o jei bus uzdrausti abortai, abejoju ar ji ju nesidarys. O moterys kurios blaiviai masto, kuria savo seimas, apgalvoja kada ir kaip nori pastoti, apie abortus net nepagalvoja.

28. May 2013, 18:43

as ir manau, kad ir taip pilna tu vaikiuku be namu, metomu, vetomu... aisku kaip kas tai traktuoja, bet as uz abortus.