AISTRINGOJI VAIKYSTĖ. Vasara su knyga

AISTRINGOJI VAIKYSTĖ. Vasara su knyga

08. Jun 2017, 10:38 Gintarep Gintarep

Išeinant vaikui vasaros atostogų, mokytoja išdalino rekomenduotiną knygų sąrašą, kurį reikėtų perskaityti per dvejus metus. Mums leido perskaityti  knygų ir ne iš sąrašo.

Jau beveik prabėgus atostogų savaitei, supratau, kad knygai nėra dar didelės meilės.

Pasmalsausiu: kaip jums sekasi su rekomenduotinomis ir savo nuožiūra pasirinktas  knygas pamėgti ir rasti laiko atlikti vasaros namų darbus?

Gal vaikams įdedate į stovyklos kuprinę ir kol jūsų vaikas laisvas, tol skaito?

O gal skatinamoji kokia priemonė, tai padeda?

O gal įdedate ne visą knygą, o tik pvz. 5 lapus ir juos perskaičius vaikas gali namie kažkiek laiko užsiimti savo mėgiama veikla: kompiuteriniai žaidimai, filmai ir pan.

O gal drauge skaitote?

O gal dar kokių idėjų turite?

V&A mamytė V&A mamytė 13. Jun 2017, 19:04

Gal padėtų motyvuoti susitarus, kad paskaičius jūs pasirašote ar kokį žymeklį klijuojate, o surinkus tam tikrą skaičių žymeklių gauna kažkokį norimą-mėgstamą daiktą, išvyką į atrakcionų parką ir pan. Gal būtų motyvacija 😀

V&A mamytė V&A mamytė 13. Jun 2017, 19:02

Pas mus irgi nėra problemos su knygų skaitymu. Yra duotas sąrašas. Kiekvieną dieną pats prisimena, paskaito, papasakoja ką skaitė.
Gal tai pasėkmė, kad knygas skaitėme jau nuo pilvuko 😍 ir mato pavyzdį, nes knygas skaito ir mama, tėtė.
Linkiu atrasti knygų skaitymo džiaugsmą 😉

neri neri 11. Jun 2017, 21:54

pas mus nėra privalomų knygų sąrašo,tiesiog mokslo metų pabaigoj visi drauge nusprendžia kiek puslapių reiktų perskaityti per vasarą - šiemet nubalsavo ,kad nemažiau 250 psl. ,bet mūsų Ievai tai labai lengva užduotis ,ji labai mėgsta skaityti ( vaikai antrokai ) ir įkalbinėti tikrai nereikia .

Sonrisita Sonrisita 08. Jun 2017, 23:35

Vaikystej visad perskaitydavau n kartu daugiau knygu nei reikedavo, bet is saraso tik mazuma, t.y. tik tas, kurios tikrai sudomindavo. Gal kad kiti laikai buvo, kitos programos, bet mokytoja nieko nesakydavo, kai pamatydavo mano perskaitytu knygu aprasymus 😀
Butina visas knygas grieztai perskaityt is saraso per 2 m?

jaldija jaldija 08. Jun 2017, 19:21

Nesiimam jokių gudrybių, kad skaitytų knygas. Tiesiog nuo mažų dienų jas skaitėm. Kartaus daugiau, kartais mažiau paskaito, bet praktiškai kasdien.
Į stovyklą knygos tikrai nedėčiau, turėtų ten ir kitokios veikos...
Didžiausia paskata būna kai bibliotekoj pasiima kokia į naujas knygas. Ir vieną ima, ir kitą ima, ir namo eina skaitydamas. Taip tos knygos patrauklios būna...O būna dienų kai visai nepasiima į rankas knygos. Prieš miegą mėgssta paskaityt.