Šią vasarą mums dominuoja žalia spalva.
Sakysite kas čia tokio?
Gal. Bet ar kada matėtė žalią kiaušinį? Sakysite tokius ir perkame...
Ne, ne, aš ne apie nevirtus kiaušinius, o apie jų lukštų spalvą.
Mes jau matėme ir ragavome. Tik va mūsų patirtis parduotuvėje liko nesuprasta ir prilyginta "mėnulio pilnačiai". Kai vaikas paklausė, ar parduotuvėje yra žalių kiaušinių, buvo atrėžta, kad "jų niekas neverda" ir žalius pardavinėja. Dar toliau pasigilinus, pardavėjos jau mane, mamą, prilygina ufonautų kategorijai ir mintyse turbūt pasiūlo pasigydyti....
Tad, mielosios mamytės, ar daug kam iš jūsų teko matyti žalių kiaušinių t.y. žaliu lukštu?
Aš prisipažinsiu, kad tik šįmet tai pamačiau...
Dar ir šiltnamyje pas mus viskas žalia, nes auginame žalios spalvos pomidorus. Tik va, iškilo bėdelė, nežinome kada prinoko, kada dar žalias.
Tiesa, vieną pavyko nuskinti tinkamą t.y. žalios spalvos, bet jau tinkamai sunokusį (pirmą sykelį pasisekė), o vėliau vis dar nesiseka. To įpatingo skonio pomidoro dar nepavyksta rasti, nors ir dar nespėję tinkamai prinokti skanūs, bet tikrai ne pirmojo skonio.
Gal kas auginote ir žinote prinokusio žalios spalvos pomidoro požymius?
Ačiū už patirties pasidalinimą.
Kiaušinius žalios spalvos teko valgyti. Skonis - kaip ir kitų kiaušinių, tik lukštas nevirto itin kietas. Žalios spalvos pomidorų dar neragavome😀.