Ar girdėjote apie naują virtualų šeimos projektą FamilySky?

Ar girdėjote apie naują virtualų šeimos projektą FamilySky?

06. Sep 2013, 07:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Latvijos "Mamin klub" mamytė Nataša neseniai „atrado“ internete įdomų tarptautinį projektą Family Sky, kurio autoriai - latviai.

20130905194844-11079.jpg

Štai, ką rašo Nataša (gal ir jus sudomins):

Manau, kad problema „Aš čia, o mano giminaičiai kitoje šalyje“, aktuali beveik kiekvienai šeimai. Aš taip pat ne išimtis. Taip jau atsitiko, kad savo tėtį matau tik dukart per metus. Jis išvyko dėl finansinių sunkumų į užsienį. Taip yra daugelyje šeimų.

Daugelis užsiregistravę socialiniuose tinkluose, tačiau kaip atrodo realiame gyvenime žmogus, išskyrus penkių metų senumo fotografiją, nežinai. Ir tam yra pateisinimas – giminaičiai nenori, kad jų nuotrauos būtų matomos kiekvienam.

Susirašinėti galima, tačiau reikia turėti galvoje ir laiko skirtumus įvairiose šalyse, tad toks bendravimo būdas nėra pats lengviausias.

Aš kalbu ne apie tolimus giminaičius, o apie pačius artimiausius – tėvus, seseris brolius, kai kuriuos mačiau tik prieš keletą metų.

Todėl man pasirodė, kad šis projektas labai įdomus, stengiausi atrasti kuo daugiau informacijos apie jį. Ši globalinį projektą sugalvojo latviai, tačiau jis bus tarptautinis, juk internetas pasiekiamas kiekvienam.

Pirma, šio projekto paslaugos bus „privačios“, t.y. visą įkeltą informaciją ir nuotraukas galės matyti tik jūsų artimieji.

20130905194928-53731.jpg

Antra, kiekviena šeima/giminė turės savo bendrą dienoraštį, kurį rašys visi šeimos nariai. Servisas pasiūlys kiekvienam vartotojui po 100 GB vietos talpinti fotografijoms ir video, taip bus kaupiamas šeimyninis archyvas ir bus prieinamas kiekvienam giminaičiui bet kuriame pasaulio krašte.

20130905195009-74316.jpg

Trečia, kas man labai aktualu, projekte bus nemokamas šeimos medis. Mes nusipirkome programą „Šeimos medis“ ir jau keletą metų stengiamės sudaryti geneologinį giminės medį, tačiau trūksta duomenų, nes nežinome, kur gyvena tas ar kitas giminaitis ir kaip pasitikslinti informaciją apie giminę. O projekte FamilySky, kaip supratau, visi giminaičiai turės galimybę sudarinėti šeimos medį.

20130905195031-85170.jpg

Ir dar, kas labai svarbu – šeima turės bendrą pokalbių svetainę online. Man ji būtų pagelbėjusi ruošiantis vestuvėms, kai nežinojau daugelio giminaičių, gyvenančių užsienyje, adresų.

20130905195118-15353.jpg

Kaip supratau, servisas netgi pasiūlys „šeimyninį fondą“ virtualioje taupyklėje, bet dar neįsivaizduoju, kai tai atrodys. Kol kas veikia bandomasis puslapis, tačiau žiniasklaida jau dabar rašo, kad tai bus daug žadantis ir unikalus projektas.

Ar jūs bendraujate su giminaičiais, gyvenančiais kitose šalyse, socialinių tinklų pagalba?

Ką manote apie tokį projektą?

Nataša, Maminklub.lv

06. Sep 2013, 06:42

Sakyciau puiku!!!pati esu isvykus,o visi tebera LT,nors kiekvienas atranda savo bendravimo buda,bet ,,seimos medi"noreciau atrast.