Aštri vištiena su avinžirniais

Aštri vištiena su avinžirniais

26. Mar 2014, 09:56

Mėgstu Indijos virtuve.Patinka aštrūs patiekalai,tad jums pateikiu vieną patiekalą kurį lengva pasigaminti.Kadangi indijos virtuvėje garnyrų kaip ir nebūna ir valgoma paprasčiausiai su čepati duonele panašiu į levaša,tad garnyro ir negaminau,bet manau tinka bulvės ar ryžiai. 

Taigi mums reikės 

20140326102021-46517.jpg

vištienos 5ketvirčių

avinžirnių  500g.

3svogūnų

3česnakų

pora kupinu šaukštų naturalaus jogurto

aliejaus

3-4 čili pipiriukų

1pomidoro

druskos ir prieskonių kaip garam masala,hot mandras,čili,kario,juodūjų pipirų.galite naudoti savus prieskonius,bet turi būti aštru.

Į gilesne keptuvę arba puode ipilam aliejaus ir pakepiname svoguna.Kai svogūnas suminkštėja idedame smulkintą česnaką ir dar minutę pakepiname.Tada dedame smulkinta pomidorą ir troškiname kol pomidoras išsileidžia.po jo dedame porą gerų šaukštų naturalaus jogurto,beriame prieskonius ir patroskiname kelias minjtes.

20140326103322-90870.jpg

Tada dedame smulkinta čilį ir vištienos  nedidelius gabalėlius su kaulu.patroškiname kelias minutes

20140326104404-40558.jpg

Ipilame vandnes,kad truputį apsemtų,suberiame avinžirnius,uždengiame ir troškiname kartais pamaišydami kol vištiena išsitroškins.prieš pabaiga dar galima idėti maždaug 50g.sviesto,tada skonis bus svelniai aštrus :).

Štai ir baigta.Kaip jau minėjau Indijos virtuvėje nebūna garnyru,tad garnyrą sugalvokite patys kokio jus norite,bet man atrodo skaniausia būtų su ryžiais :)

20140326105403-19821.jpg

Skanaus :)

26. Mar 2014, 20:02

Galima receptuka kaip marinuoti cili su medum 😀 ? Buciau dekinga 😀

26. Mar 2014, 15:42

aš karta prie šio patiekalo buvau išsivirus ryžių,tai man labai tiko viskas kartu 😀

26. Mar 2014, 15:40

as irgi nemegau kol neistekejau uz vyro kuris dievina astriai 😃 o dabar netgi sūnus 3ju metu aštriai valgo 😀

26. Mar 2014, 14:52

Būtų smagu pamėginti, bet pas mus neivienas nemėgsta aštriai iššsiskyrus mane. 😀 nebent daryti be čili.

neri neri 26. Mar 2014, 12:08

mes labai mėgstam aštriai ,reiks išbandyti 😀