Mėgstu Indijos virtuve.Patinka aštrūs patiekalai,tad jums pateikiu vieną patiekalą kurį lengva pasigaminti.Kadangi indijos virtuvėje garnyrų kaip ir nebūna ir valgoma paprasčiausiai su čepati duonele panašiu į levaša,tad garnyro ir negaminau,bet manau tinka bulvės ar ryžiai.
Taigi mums reikės
vištienos 5ketvirčių
avinžirnių 500g.
3svogūnų
3česnakų
pora kupinu šaukštų naturalaus jogurto
aliejaus
3-4 čili pipiriukų
1pomidoro
druskos ir prieskonių kaip garam masala,hot mandras,čili,kario,juodūjų pipirų.galite naudoti savus prieskonius,bet turi būti aštru.
Į gilesne keptuvę arba puode ipilam aliejaus ir pakepiname svoguna.Kai svogūnas suminkštėja idedame smulkintą česnaką ir dar minutę pakepiname.Tada dedame smulkinta pomidorą ir troškiname kol pomidoras išsileidžia.po jo dedame porą gerų šaukštų naturalaus jogurto,beriame prieskonius ir patroskiname kelias minjtes.
Tada dedame smulkinta čilį ir vištienos nedidelius gabalėlius su kaulu.patroškiname kelias minutes
Ipilame vandnes,kad truputį apsemtų,suberiame avinžirnius,uždengiame ir troškiname kartais pamaišydami kol vištiena išsitroškins.prieš pabaiga dar galima idėti maždaug 50g.sviesto,tada skonis bus svelniai aštrus :).
Štai ir baigta.Kaip jau minėjau Indijos virtuvėje nebūna garnyru,tad garnyrą sugalvokite patys kokio jus norite,bet man atrodo skaniausia būtų su ryžiais :)
Skanaus :)
Galima receptuka kaip marinuoti cili su medum 😀 ? Buciau dekinga 😀
aš karta prie šio patiekalo buvau išsivirus ryžių,tai man labai tiko viskas kartu 😀
as irgi nemegau kol neistekejau uz vyro kuris dievina astriai 😃 o dabar netgi sūnus 3ju metu aštriai valgo 😀
Būtų smagu pamėginti, bet pas mus neivienas nemėgsta aštriai iššsiskyrus mane. 😀 nebent daryti be čili.
mes labai mėgstam aštriai ,reiks išbandyti 😀