Augustės dienoraštis: kaip mums pavyko nutraukti ligų maratoną

Augustės dienoraštis: kaip mums pavyko nutraukti ligų maratoną

19. Feb 2017, 15:17 floryte floryte

   Noriu pasidalinti patirtimi "peršalimo" ligų tema, kuri, manau, nesvetima daugeliui mamų. Gal kam tai pravers ir padės išvengti antibiotikų bei jų sukeltų blogybių.

   Tokio ligų maratono, kurį mes patyrėme nuo rugsėjo mėnesio per 4 mėnesius, niekam nelinkėčiau... Taigi, Augustė, paėjusi į darželį savaitę, dvi sirgdavo. Viskas prasidėdavo nuo nekaltos slogytės, vėliau - aukšta temperatūra, paraudusi gerklė ir kosulys. Temperatūra - dažniausiai labai aukšta, 39,5-40,00, sunkiai numušama. Pasigydę namie keletą dienų, situacijai negerėjant, kreipdavomės pas gydytojus. Padarius kraujo tyrimą, CRB(baltymas, kurio padidėjimas organizme rodo uždegimą) būdavo padidėjęs, kartais net toks didelis(iki 140. Primenu, kad norma vaikui - iki 5), kad iš poliklinikos mus išsiųsdavo tiesiai į ligoninę. Visais mūsų dukrytės peršalimo ligų atvejais gydytojai mus "apdovanodavo" antibiotikais, o kartais ir ne viena jų rūšimi, nes pirmieji pasirodydavo neefektyvūs. Neretai gydymas antibiotikais Augustei turėdavo štai tokių pasekmių:

20170219144328-82216.jpg

    Taip, tiesa, antibiotikai temperatūrą numušdavo tuoj pat, o per savaitę- dvi Augustė pasveikdavo. Iki kito karto..., kuris vėl prasidėdavo po savaitės ar dviejų...Ir vėl - ta pati istorija nuo pradžių... Motiniška nuojauta kuždėjo, kad reikia kažkaip išvengti tų antibiotikų, nežiūrint į tai, kad gydytojai gąsdino  komplikacijomis.  Paskutinį baisųjį kartą, kai Augustę vėl vargino aukšta temperatūra, kosulys, ir žinoma, blogas kraujo tyrimas, kai eilinį kartą nusipirkau gydytojo paskirtus antibiotikus, mano mintyse ir jausmuose vyko tikra kova. Vaikas stipriai karščiavo savaitę. Net ir dienos metu temperatūra pakildavo virš 39, o ką bekalbėti vakare. Žinoma, daviau vaistus nuo temperatūros (iburpefeną kaitaliojau su paracetamoliu). Trynimai su drėgnu vėsiu rankšluosčiu nepadėjo, temperatūra nukrisdavo vos pora laipsnių. Tryniau krūtinytę su eteriniais aliejais, nugarytę einant miegoti - su medumi. Kosuliui gydyti naudojau Stodal, garintis nesileido - labai bijo inhaliatoriaus, o su karštais puodais prasidėti bijojau. Žinoma, girdėme šiltus skysčius net per didžiausius riksmus. Siaubeli, kiek kantrybės, nervų ir dar bala žino ko, mums buvo kupina visa ta savaitė. Jau įsivaizdavau, kaip mane smerkia gydytojai, kad aš nevykdau jų paskirto gydymo. Bet mes ištvėrėme neatidarę antibiotikų buteliuko! Po šešių dienų mergaitei baigėsi karščiavimas, kosulys ir ji visiškai pasveiko!Tai dar greičiau nei vartojant antibiotikus.

Dabar, viską blaiviai įvertinusi ir matydama, kad man0 vaikas jau du mėnesius neturėjo net slogos, galiu pasakyti, kad būtent antibiotikų vartojimas labai nusilpnina organizmą ir tikrai ne visada jų reikia griebtis, kai tik gydytojas prirašo. Ėmiausi profilaktinių priemonių kovai su tomis vadinamomis "peršalimo" ligomis. Vos tik man pasirodo "įtartina" vaiko nosytė, imuosi "Baubuko"- aliejų mišinys(saldžiųjų migdolų ir arbatmedžio), kuriuo tepu vaiko vidinę nosies ertmę. Tai darau kas kelias valandas. Sloga taip ir neįsigali. Taip pat nusipirkau oro gaiviklį "Šalin, ligos", kuris pagamintas iš citrinžolės, arbatmedžio ir eukalipto eterinių aliejų. Vos tik namie kas pradeda čiaudėti, orą pakvipiname šia priemone, kuri išties labai skaniai kvepia.

20170219144500-58451.jpg

Apie šias priemones plačiau galite paskaityti čia: http://www.samoningosmamos.lt/

Organizmo iš vidaus stiprinimui naudojame žuvų taukus,  kanapių aliejų ir chlorofilą (spygliuočių eliksyras, stiprinantis imunitetą, ). Kanapių aliejus turi daugybę vitaminų, net ir vitamino D, o taip pat - omega riebiųjų rūgščių. Kanapių aliejumi gardiname košes, o chlorofilą geriame su vandeniu.

20170219144042-44264.jpg 20170219144142-70787.jpg

Apie kanapių aliejų galite sužinoti čia: http://www.kanapiuukis.lt/produktai/aliejus/kanapiu-aliejus-11

Koks gėris, kai vaikas sveikas! Tuomet galima dūkti lauke ir mėgautis kitomis pramogomis! Būkite sveiki!

20170219145907-11440.jpg 20170219145955-76963.jpg

Kokia Jūsų patirtis saugant, gydant savo vaikus nuo "peršalimo" ligų?