Augustės dienoraštis: kuriame knygą iš senų žurnalų

Augustės dienoraštis: kuriame knygą iš senų žurnalų

31. Mar 2019, 19:30 floryte floryte

  Iš Augustės darželio grupės gavome užduotį: kartu su savo vaiku sukurti knygą. Jau anksčiau esame kartu kūrę knygą - tuomet herojus mūsų knygai piešėme. Šįkart nusprendėme išbadyti kitokią technologiją - koliažo(karpymo/klijavimo). Susiradome seną Augustės lipdukų knygą, o taip pat - senų žurnalų.

Prisikarpėme daug paveikslėlių.

Taip pat prireikė spalvotų storesnių popieriaus lapų, žirklių, klijų, markerio rašymui, juostelės knygos lapų surišimui, skylamušio.

Na, ir pradėjome kurti istoriją, dėliodami ir klijuodami iškirptus paveikslėlius. Tarpeliuose tarp paveikslėlių priklijavome daug lipdukų - širdelių, žvaigždučių, gėlyčių iš senos Augustės lipdukų knygelės. Pažiūrėkite, kokia gi mums gimė knyga!

Tai štai - tokia mūsų sukurta knyga. Tiesą sakant, maniau, kad toks knygos kūrimas užims mažiau laiko nei piešimas. Tačiau klydau - kol susikarpai, susidėlioji, susiklijuoji...Mes visa tai padarėme per vieną vakarą, tačiau tokiam darbeliui geriau jau paskirti ne vieną, o keletą vakarų. Toks bendras kūrybinis tėvų ir vaikų darbas vienija, sutelkia bendrai veiklai dėl vieno to paties tikslo. Penkiametė Augustė šiai knygelei dar dar nerašė tekstų, tačiau karpė, klijavo, padėjo galvoti siužetą. Tai taip smagu!

 

ODISEJAaa ODISEJAaa 02. Apr 2019, 12:15

Super!?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 01. Apr 2019, 17:46

Tobulas projektas! Labai patiko idėja. Jūs šaunuolės ??

Gintarep Gintarep 31. Mar 2019, 20:14

Dieviname mes irgi tokius projektinius darbus. Išlaidų nulis, o bendravimo daug ir net iškart rezultatas būna. Tokiems dalykams nebus ašarų, kad nesigavo, kad negražu, o Jums gavosi tiesiog PUIKIAI.

jaldija jaldija 31. Mar 2019, 19:42

Fantastiška knyga.
Nors tai tikrai atima daug laiko, bet tas bendras projektas turi prasmę, turi išliekamąją vertę. Mergytė tikrai prisimins tą gana nelengvą darbą atliktą kartu. O galutinis rezultatas - fantastiškas. Galite didžiuotis.