Aviliuko blogas: Atradimų skrynia

Aviliuko blogas: Atradimų skrynia

29. Oct 2015, 18:01
    Gimus Adelei, kuriai dabar jau (net!) 9 mėnesiai, neįsivaizdavau kokia kūrybinga turėsiu būti. Mėgstu naujoves, laikau save meniška ir kūrybiška asmenybe,tikiuosi, kad ir Adelė užaugs kūrybiška. O ugdyti vaiką pradedama nuo lopšio.  
      Atėjo tas laikas, kai mano 9 mėnesių "špokui" nebeįdomu lavinamieji žaislai, kalnas pliušinių meškučių, ryškus ir spalvoti barškučiai. Toli jų nepaslėpiau, gal tik laikinai pernešėme į kitą kambarį. Pasiilgs. Taigi, pristatau šios savaitės atradimą- Močiutės Raimondos papuošalų skrynia. Skamba gera, o ištiesių , tai dėžė pilna bižuterijos, kurią močiutė jau buvo ir užmiršus. Sako, buvo madoje. I dabar tik anūkei žaisti..Bet žaidžia ne tik Adelė, žaidžia visi. Močiutė prisimena ir papasakoja istoriją kur , kada ir prie ko dėvėjo karolius.. kokiai progai pirko, o gal gavo dovanų nuo senelio, kuris "kapsi "akimis ir leidžiasi puošiamas Adelės. Išmoko ji gana greitai nusiimti, užsidėti, uždėti kitam gintaro karolius, o jeigu ir pakramto, močiutė sako:-Sveika dantims!". Šis atradimas mano mamos ir geriausios Adelės močiutės*tai jos atradimas ir jos poilsio minutėle. Adelė su karolaiais žaidžia apie 2 val. , prieš nakties miegelį. Žaidimas neintensyvus, sėdint ir  liečiant vis naują formą, žiūrint į vis kitą spalvą ar raštą. Skaičiau, kad 2 valandos prieš nakties miega su vaiku reikia užsiimti ramiais žaidimais, kaip aš sakau, kad "neįsiaudrintų " prieš miegą. Šį žaidimą vadinu- vakaro karaliumi. 
     AŠ esu 100 procentų įsitikinusi , kad visų damučių namuose yra tokia dėžė. Ištraukite ir duokite pažaisti savo vaikams. Ir tai išties yra lobis. 

Sėkmės tyrinėjant.

Adelės mama Irena