Avižiniai blyneliai

Avižiniai blyneliai

05. Feb 2013, 00:00

Kokių blynų receptų žinai? Juk artėja Užgavėnės, tad laukiame jūsų gardžiųjų blynų, blynelių, sklindžių, lietinių receptų fotoblogų konkurse "Misteris Blynas 2013" iki vasario 12 dienos.

 

Avižiniai blyneliai su obuoliais

 

Sudėtis:

 

2-3 šaukštai avižinių dribsnių,

šiek tiek pieno arba vandens,

1-2 šaukštai miltų,

2 kiaušiniai,

obuolys,

cukrus, druska.

 

Gaminimas:

 

Avižinius dribsnius užpilame vandeniu arba pienu ir palaikome maždaug 20 minučių, kad išbrinktų.

{smallpic:1}

 

Tuomet įberiame miltus, įmušame porą kiaušinių ir įtarkuojame obuolį. Į šią tešlą įberiame šiek tiek cukraus ir druskytės pagal skonį.

 

Kepame aliejuje, kol gražiai pagels. Šie blyneliai tuo unikalūs, jog neprisigeria aliejaus. Juos galima pagardinti obuoliene ar kita uogiene.

 

{smallpic:2}

Skanaus!