Avižinių dribsnių blynai su uogomis

Avižinių dribsnių blynai su uogomis

09. Feb 2013, 00:00

Kokių blynų receptų žinai? Juk artėja Užgavėnės, tad laukiame jūsų gardžiųjų blynų, blynelių, sklindžių, lietinių receptų fotoblogų konkurse "Misteris Blynas 2013" iki vasario 12 dienos.

 

Jolantos (jaldija) avižinių dribsnių blynai su uogomis:

 

Reikia:


1 stiklinės avižinių dribsnių,

1 kiaušinio,

1 stiklinės uogų (šviežių arba šaldytų, šį kartą naudojom šaldytus raudonuosius serbentus.),

2 - 3 šaukštų miltų (priklauso nuo to kokios uogos, jei šviežios užtenka tiek, jei šaldytos gali reikti ir 5, nes jos priduoda tešlai daugiau skystumo)

cukraus pusę stiklinės ( taip pat gali prireikti daugiau jeigu uogos rūgštokos),

druskos žiupsnelio

{smallpic:1}

Gaminimas:


Avižinius dribsnius užpilame stikline šilto vandens, ir paliekame 2 - 3 valandom subrinkti. Uogas užpilame cukrumi, kad pasicukruotų.

{smallpic:2}

Į išbrinkusius dribsnius įmušame kiaušinį, suberiame miltus, druską ir uogas. Viską gerai išmaišome. 
Įkaitintame aliejuje kepame blynelius.

{smallpic:3}

Iškeptus pabarstėme tarkuotu šokoladu, vaikai dar pasiskanina cukrumi.

{smallpic:4}

 

 

Fotoblogų konkursas „Misteris blynas 2013“