Šį receptą "Mamyčių klubui" Latvijoje atsiuntusi mama Anastasija sako, kad tai turkiškos virtuvės patiekalas, mėgstamas ne vienoje arabiškoje šalyje.
Baklažanų užtepėlei reikia
2 baklažanų
2 česnako skiltelių
čili pipirų miltelių arba šviežių pipiriukų
petražolių
druskos
sviesto
saujos saulėgrąžų
Kaip daryti?
Perpjauname baklažanus išilgai pusiau. Ant jų sudedame smulkintus česnakus, petražoles, čili pipiriukus, druską ir apdedame sviesto skiltelėmis. Dedame į 170 laipsnių orkaitę maždaug 15 minučių.
Kol kepa baklažanai, pakepti keptuvėje saulėgrąžas.
Iškepusiems baklažanams nulupame odeles, viską sudedame į smulkintuvą ir sumalame iki vientisos masės.
Štai užkepėlė ir paruošta. Telieka tepti ją ant mėgstamos duonelės ir vaišintis.
Skanaus!
šaltinis: maminklub.lv