Baklažanų užtepėlė

Baklažanų užtepėlė

30. Jan 2012, 00:00

Šį receptą "Mamyčių klubui" Latvijoje atsiuntusi mama Anastasija sako, kad tai turkiškos virtuvės patiekalas, mėgstamas ne vienoje arabiškoje šalyje.

 

Baklažanų užtepėlei reikia

 

2 baklažanų

2 česnako skiltelių

čili pipirų miltelių arba šviežių pipiriukų

petražolių

druskos

sviesto

saujos saulėgrąžų

1

Kaip daryti?

Perpjauname baklažanus išilgai pusiau. Ant jų sudedame smulkintus česnakus, petražoles, čili pipiriukus, druską ir apdedame sviesto skiltelėmis. Dedame į 170 laipsnių orkaitę maždaug 15 minučių.

2

Kol kepa baklažanai, pakepti keptuvėje saulėgrąžas.

3

Iškepusiems baklažanams nulupame odeles, viską sudedame į smulkintuvą ir sumalame iki vientisos masės.

4

Štai užkepėlė ir paruošta. Telieka tepti ją ant mėgstamos duonelės ir vaišintis.

Skanaus!

šaltinis: maminklub.lv