Tradicinius balandėlius žinome visos. O ką, jei į jų vidų įdėtume grikių?
Reikia:
-200 g grikių dribsnių
-svogūno
-česnako
-druskos, pipirų
-morkos
-kopūsto
-grietinės
-sūrio
Kaip daryti?
Apverdame kopūstą.
Išverdame grikių dribsnius.
Į smulkintuvą dedame morką, svogūną, česnaką.
Gautą susmulkintą masę apkepame.
Dubenyje sumaišome išvirtus grikius, apkeptas morkas su svogūnais ir česnakais bei gabalėlį sviesto.
Įtarkuojame sūrį ir viską išmaišome. Įdaras paruoštas!
Formuojame balandėlius.
Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, pridėję grietinės.
Galima patiekti į stalą.
Šiuos balandėlius gaminusi mama paruošė štai tokį padažą šiems balandėliams: pakepino smulkiai tarkuotas morkas su kečupu.
Šie balandėliai turėtų patikti vegetarams, nes pagaminti be mėsos!
šaltinis: Maminklub.lv
niu nežinau ar skanu..........
alandeliai be mesos? na nera tas receptas kuri noreciau pagaminti 😃 😃
as ir nevalgau cepelinu su varske veu 😃
siaip idomu butu paragauti,bet balandeliai nebalandeliai jei viduje nera mesos su ryziais😃