Baltame vyne troškinta triušio kojelė su alyvuogėmis

Baltame vyne troškinta triušio kojelė su alyvuogėmis

29. Mar 2013, 00:00

Triušį mėgsta daugelis, bet ne visi žino, kaip jį tinkamai paruošti. Pateikiame vieną iš velykinių receptų, kuris galbūt jums pravers.

 

Reikės:

 

Triušio kojelės – 300 g (taip pat galime naudoti triušį, supjaustytą gabaliukais)

Balto vyno – 150 g

Česnako – 10 g

Žaliosios alyvuogės su kauliukais – 40 g

Čiobrelių – 2 g

Grietinėlės – 100 g

 

Мakaronai penne – 50 g

Grietinėlės – 50 g

Muskato riešuto – 1 g

Druskos – 5 g

Fermentinio sūrio – 25 g

 

Paruošimas:

 

Triušį nakčiai marinuojame su visais išvardintais ingredientais, išskyrus giretinėlę. Kitą dieną visą skystį išpilame į puodą, o pačią triušio kojelę apkepiname keptuvėje, po to dedame į puodą.

 

Paliekame virti maždaug 1-1,5 val. ant mažos ugnies. Tuomet įpilame grietinėlę ir verdame tiek, kol ji sutirštės. Pauoštas ir triušis, ir padažas.

 

Маkaronus penne verdame pasūdytame vandenyje. Kai išvirs, nupilame vandenį, sumaišome su grietinėle, įberiame muskato riešutų, įdedame į formelę ir pabarstome sūriu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

 

Viską sudedame gražiai į lėkštę.

 

{smallpic:1}

 

Skanaus.

Šaltinis: Maminklub.lv