Baltijos jūra. Žvelgiu mamos akimis

Baltijos jūra. Žvelgiu mamos akimis

14. Jul 2021, 22:04 popou popou

Ak, kaip gera čia sugrįžti, uosti pušų kvapą, jausti sūrų jūros skonį, vėjelio srautą nuo jūros. Visada ieškome, kur mažiau žmonių. Turime savo vieteles, kur privažiuojame gana arti jūros ir mėgaujamės ramesne aplinka. Romantika.

Važiuojame tik vakare į pležą, kad mažiukės mūsų “nesudegtų” saulėje. Maudytis 4 metė mano gali iki kol pamėlsta lūpos ir pradeda kalenti dantimis, - kaip aš vaikystėje, o mažiukei užtenka kojas sumerkti į jūrą ir tai būna labai nepatenkinta, nes vanduo tai šaltas, ne “iš krano”.

 Smagu, tegu pažįsta vaikai tikrą gamtą. Dabar apie vietą – “prie Medūzos” (gavo pavadinimą dėl šalia įsikūrusios kavinės šiuo pavadinimu), vieta yra Palangoje, tačiau jos krašte, važiuojant link Šventosios. Privažiuoti galima apie 100 metrų iki jūros, parkingas mokamas – 0,60 Eur/h. Bet vieta – pasaka. Yra ir paplūdimio kavinė ir gelbėtojai ir viešas wc išėjus iš pležo nemokamas.

Pušynu “praeina” dviračių takas, kuris sujungia Palangą su Šventaja, kuriuo smagu pavėžinti vežimėlyje leliuką ir užmigdyti.