Chačapuri

Chačapuri

25. Apr 2012, 00:00

Chačapuri - gruziniškus sūrio pyragėlius gamino viena "Mamyčių klubo" narė iš Latvijos (www.maminklub.lv).

 

Jam reikia:

 

Miltų

grietinės

sūrio

 

Kaip daryti?

 

Ant stalo paberiame krūvelę miltų.

1

Jos viduryje įdedame šaukštą grietinės ir minkome. Jeigu reikia, pridedame miltų daugiau, kol išsiminkys pakankamai minkšta tešla.

2

Labai plonai iškočiojame.

3

Sutarkuojame sūrį ir dedame ant paplotėlio.

4

Atsargiai užlipiname kraštus (dėmesio, tešla minkšta, būktie atsargios).

5

Įkaitiname keptuvę, dedame pyragėlius ir iš abiejų pusių apkepame apie 5 min.

6

Na, štai, ir viskas.

9

 

Gal gruzinų maisto kavinėje ar restorane esate ragavusios ir tikrųjų chačapurių?

28. Apr 2012, 13:59

esu valgiusi chačapuri restorane ararat buvo super labai skanu 😀

25. Apr 2012, 14:27

man nepatinka kai nėra nurodyta tikslaus kiekio kiek ir ko 😀

25. Apr 2012, 12:07

mmmmm skaniai kaip atrodo gal reiktu pasibandyti kada prie progos 😀

25. Apr 2012, 09:42

jo haciapuri tesla daroma is mieliu laikoma per nakty ir ten dedama visokiu rusiu suris ir jis kepamas orkaitei bet sis varyantas pagreitintas visai neblogai 👍 😃

25. Apr 2012, 07:18

Na ištikrųjų šis patiekalas daromas kitaip, technologijos pakankamai sudėtingos. Esu mačiusi, kad naudojo 2 rūšių sūrį, bei jis kitaip tešloje slepiamas. Bet manau, kad ir šis receptas vertas dėmesio😀