Chačapuri - gruziniškus sūrio pyragėlius gamino viena "Mamyčių klubo" narė iš Latvijos (www.maminklub.lv).
Jam reikia:
Miltų
grietinės
sūrio
Kaip daryti?
Ant stalo paberiame krūvelę miltų.
Jos viduryje įdedame šaukštą grietinės ir minkome. Jeigu reikia, pridedame miltų daugiau, kol išsiminkys pakankamai minkšta tešla.
Labai plonai iškočiojame.
Sutarkuojame sūrį ir dedame ant paplotėlio.
Atsargiai užlipiname kraštus (dėmesio, tešla minkšta, būktie atsargios).
Įkaitiname keptuvę, dedame pyragėlius ir iš abiejų pusių apkepame apie 5 min.
Na, štai, ir viskas.
esu valgiusi chačapuri restorane ararat buvo super labai skanu 😀
man nepatinka kai nėra nurodyta tikslaus kiekio kiek ir ko 😀
mmmmm skaniai kaip atrodo gal reiktu pasibandyti kada prie progos 😀
jo haciapuri tesla daroma is mieliu laikoma per nakty ir ten dedama visokiu rusiu suris ir jis kepamas orkaitei bet sis varyantas pagreitintas visai neblogai 👍 😃
Na ištikrųjų šis patiekalas daromas kitaip, technologijos pakankamai sudėtingos. Esu mačiusi, kad naudojo 2 rūšių sūrį, bei jis kitaip tešloje slepiamas. Bet manau, kad ir šis receptas vertas dėmesio😀