Mėgstamiausių šeimos blynų receptų dalinasi Olenka.
Blynams reikės:
200 g bulvių
200 g cukinijos
200 g fermentinio sūrio
2 v. šaukštų krienų
2 skiltelių česnako
4 v. šaukštų miltų
1 kiaušinio
druskos
Padažiukui:
200 g grietinės
3 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio acto
druskos ir daug pipirų
žalumynų
Tarkuojame cukiniją per smulkią tarką, taip pat ir bulves (aišku, prieš tai viską reikia nuskusti), tarkuojame sūrį, smulkiai supjaustome česnaką ir įdedame krienus.
Masė turi būti tirštoka, kadangi man gavosi skysta šį kartą (cukinija buvo labai sultinga), tai įdėjau 4 v. nugriebtus šaukštus miltų ir 1 kiaušinį.
Į keptuvę įpilame aliejaus, jį įkaitiname ir dedame šaukštu tešlą
Apskrudiname iš abiejų pusių gerai. Ir ruošiame padažą
Sumaišome grietinę su actu, druska ir pipirais, smulkiai supjaustome česnaką ir sumaišome viską. Aišku, ir su paprasta grietine skaniai bus. Bet pagal receptuką toks padažiukas turi būti.
Ir patiekiame blynus su padažu, galima žalumynais pabarstyti. Aš turėjau tik krapų.
Skanaus!
Rima atrodo kaip paprasti bulvyniai,bet skonis kitoks 😃
tai va kaip atrodo tie jūsų išgirtieji cukinijų blynai 😉
👍 👍