CuraMed gerklės gelbėtojai rado vietą mūsų namuose

CuraMed gerklės gelbėtojai rado vietą mūsų namuose

20. Nov 2019, 14:50 Emama Emama

Mano mama, mūsų vaikų močiutė, vis prasitaria, kad šiais laikas vaikus auginti daug paprasčiau ir patogiau, nei kad tada, kai augome mes – ir drabužių yra kokių nori, ir žaislų pasirinkimas kur kas didesnis, nei reikėtų, o ką jau kalbėti apie sauskelnes, buteliukų šildytuvus ar tyrelių garintuvus-smulkintuvus.

Kelis kartus anksčiau, kai sirgo vienas ar kitas anūkas, kone pirmas jos klausimas buvo kaip jis geria vaistukus? Ir tik po kelių patikinimų, kad vaistai vaikams dabar skanūs ir vaikai (bent jau mūsų) kuo mieliausiai juos geria, šį klausimą pamiršo. Dabar jau man sunku įsivaizduoti, kaip būtų, jei būtų kitaip. Mama ne kartą pasakojo, kaip kone per prievartą ar pažadėjus skaniausią saldainį pasaulyje pavykdavo sugirdyti šaukšteliu sutrintą tabletę rėkiančiam ir besispardančiam vaikui. Ech...

Taigi, šiais vaikų auginimui pasakiškais laikais vaistų mažiesiems skonis bent jau man nėra toks svarbus – man tikrai nerūpi, ar jie braškių, ar apelsinų, ar dangiškų migdolų skonių – jei vaistas vaikams, žinau, kad vaikas juos gers. Po vienų gal nusipurtys, po kitų apsilaižys, bet gers be jokių didelių dramų net ir pats mažiausias.

CuraMed pastilei vaikų gerklei šiuo požiūriu taip pat tokios – puikaus malonaus ir švelnaus vaisių skonio, labiau tabletės, o ne čiulpinuko tekstūros – vis kitaip, nei vaikas pratęs, jam kur kas įdomiau. Tiesą sakant, paragavusi ir pati net pajutau, kad skonis man kažkur lyg ir pažįstamas, kažką panašaus, matyt, ir mama buvo atradusi tais gūdžiais vaikams ne tokiais palankiais laikais.

Pastilės turi ir saldumo, ir lyg rūgštelės, nors cukrų čia ir nėra (tiesa, yra saldiklių), vaikų gerklytėms jos tikrai patiks. Jiems greičiausiai tik bus gaila, kad per dieną mama duos ne daugiau penkių – tai vienintelė „problema“, su kuria mes susiduriame vaistukų gėrimo metu.

Vaikams nuo trejų iki dešimt metų skirtos čiulpiamosios CuraMed pastilės gerklei, kaip teigia gamintojas, yra vienintelės gerklės pastilės, kurių sudėtyje yra karvės priešpienio. Mat naujausios technologijos leido šią unikalią gamtos dovaną pritaikyti naujai. Stebuklingas eliksyras – karvės priešpienis, šių pastilių gamybai teikiamas iš pažangių Prancūzijos ūkių.

Be to, jų sudėtyje esantis vitaminas C (kurio įprastai saviškiams papildomai duodame kiekvieną rudenį) padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą. Tad jei vaikui peršti gerklę ir duodate šių skaniųjų „vaistukų“, papildomai duoti vitamino C nebereikia.

Suaugusiems skirtos CuraMed čiulpiamosios pastilės taip pat puikaus citrinų skonio, su priešpieniu ir vitaminu C ir saldikliais, bet čia dar rasime ir vitamino D3. Niacinas padeda palaikyti normalią gleivinių būklę. Šių pastilių, kurias gali vartoti vaikai nuo 11 metų ir suaugusieji, galima suvartoti ne daugiau 10 per dieną.

Kitos CuraMed dovanos – karšti gėrimai suaugusiems. Iš pradžių į juos žiūrėjau įtariai – maniau, kad tai įprastas paracetamolio ir švairių skonių gėrimas, kuris ekstra atvejais, kai labai reikia, puikiai numuša temperatūrą. Oi kaip klydau. Kvėpavimo takams, gerklei ir imuninei sistemai skirti karštieji gėrimai pirmiausia nustebino savo sudėtimi  - tai yra ne cheminiai preparatai, o augalų ekstraktai (mane tikrai nustebinusią gerąja prasme sudėtį žiūrėkite nuotraukose)!

 

Jie ne tik sušildo kūną, bet ir suteikia raminamąjį poveikį gerklės gleivinei. Mes ragavome puikaus juodųjų serbentų, spanguolių ir mėtų skonio, bei citrinų, imbiero ir medaus skonio karštus gėrimus. Skonio reikalas, žinoma, bet skanūs abu – man kiek labiau patiko pirmasis, vyrui – antras.

Tiesa, svarbu, kad šie gėrimai nerekomenduojami nėščiosioms, maitinančioms mamoms ir vaikams.